শেল-থুম মন্ত্রালয়
নমথাক তৌদুনা লুপা করোর ৪৫ রোমগী আই.তি.সি. লৌথোক্লম্বা মীওই অমা ফাখ্রে
11 DEC 2020 8:39PM by PIB Imphal
সি.জি.এস.তি. দিল্লী সাউথ কমিশনরেত, এন্তি-ইভেজন ব্রাঞ্চনা ফংবা পাউগী মতুং ইন্না, ওফিসরশিংনা, জি.-৫৬, গ্রীন পার্ক, নই দিল্লী -১১০০১৬দা মখোয়গী বিজনেসকী মরু ওইবা মফম ওইরিবা, এম./এস. সনফ্লেম ত্রেদিং প্রাইভেত লিমিতেদ, এম./এস. এত্লান্তিক ইন্তর্নেস্নেল ত্রেদিং প্রাইভেত লিমিতেদ, অমসুং এম./এস. ব্লু স্তার ইন্তর্নেস্নেল প্রাইভেত লিমিতেদ, এম./এস. ব্লু ইভোলুসন প্রাইভেত লিমিতেদ অমসুং হ্বাইত মাউন্তেন ত্রেদিং লিমিতেদকী মায়োক্তা ফেক/ দমি ফর্মশিংগী জি.এস.তি.আই.এন.দা ইসু তৌবা আই.তি.সি.বু লান্না শিজিন্নদুনা খুদোংচাবা লৌবা অমসুং অসিগুম্বা শাশিন্নবা ইনভোইসকী মতেংনা আই.তি.সি.গী রিফন্দ লৌথোকপগীদমক কেস অমা বুক তৌখ্রে।
ফাগৎলকখিবা চে-চাংশিংগী স্ক্রুতিনী তৌবদা, ই-ৱে পোর্তল/ জি.এস.তি.এন. পোর্তলদগী ফংবা দেতা/পাউগী মতুং ইন্না, শ্রী অভিজীত সলুজা (দাইরেক্তর) অমসুং শ্রীমতি লুপিতা সলুজা (দাইরেক্তর)না, বোগস এক্সপোর্ত ফর্ম মঙা শেমখি মীং ওইনা পল্লবদা এম./এস. সনফ্লেম ত্রেদিং প্রাইভেত লিমিতেদ, এম./এস. এত্লান্তিক ইন্তর্নেস্নেল ত্রেদিং প্রাইভেত লিমিতেদ, এম./এস. ব্লু স্তার ইন্তর্নেস্নেল প্রাইভেত লিমিতেদ, এম./এস. ব্লু ইভোলুসন প্রাইভেত লিমিতেদ অমসুং হ্বাইত মাউন্তেন ত্রেদিং লিমিতেদ অমসুং ই-ৱে বিল পোর্তলদা শেমজিন-শাজিনবা ইন্ফোর্মেসনগী পীরিবা শাশিন্নবা ইনভোইসশিং অদুগী মতেংনা চাউরাক্না লুপা করোর ৪৫ রোমগী রিফন্দ লৌথোকখি। ইনভেস্তিগেশন তৌবা মতমদা, মতখ্তা পনখ্রিবা ফর্ম মঙা অসিগী সপ্লায়রশিং অদু মখোয়গী মরু ওইনা বিজনেস তৌবগী মফম অদুদা লৈতবা নত্রগা মখোয়না জি.এস.তি. রেজিস্ত্রেশন তৌবা মতমদা পীরম্বা এদ্রেস অদু শাশিন্নবা/শুক্লৈ লৈতবা ওইরমখি।
শ্রী অভিজীত সলুজা, দাইরেক্তর অমসুং ফর্মশিং অসিগী থৌওংশিংগী মরু ওইবা বেনিফিসরী অমা ওইরিবা মীশক অসি ১০.১২.২০২০দা ফাখ্রে, অমসুং মেদিকেল অমসুং কোবিদ তেস্ত অমসুং মেদিকেল একজামিনেশন তৌরবা মতুংদা, ১১.১২. ২০২০দা পত্যালা হাউস কোর্ত্তা, ইকাইখুম্নরবা সি.এম.এম.গী মমাংদা পুথোকখি। ইকাইখুম্নরবা মেত্রোপোলিতান মেজিস্ত্রেতনা, শ্রী অভিজীত সলুজাবু নুমিৎ ১৪নিগী জুদিসিয়েল কস্তদীদা থাখ্রে। মখাতাবা ইনভেস্তিগেশন চৎথরি।
হন্দক্কী ফাইনান্সিয়েল য়িয়র ২০২০-২১ অসিদা সি.জি.এস.তি. দিল্লী জোননা অহকপা খোংথাংশিং লৌখৎখি, মসিনা মরম ওইরগা নত্রগা হুরানবশিংদগী লুপা করোর ৩৫৪২.০২গী জি.এস.তি. পিখত্তবগী ফাগৎপা ঙমখি অমসুং হৌজক ফাওবদা মরাল লৈবা মী ১৪ ফাগৎখ্রে।

Ministry of Finance
One arrested for fraudulently availing ITC of around Rs 45 crore
11 DEC 2020 8:39PM by PIB Delhi
On the basis of intelligence received by Anti-Evasion branch of CGST Delhi South Commissionerate, the officers have booked a case against M/s. Sunflame Trading Pvt. Ltd., M/s Atlantic International Trading Pvt. Ltd., and M/s. Blue Star International Pvt. Ltd.,M/s Blue Evolution Private Limited and M/s White Mountain Trading Private Limited having their Principal Place of Business at G-56, Green Park, New Delhi-110016 for incorrectly availing ITC issued on the GSTIN of fake/ dummy firms and getting refund of ITC on the strength of such fake Invoices.
From preliminary scrutiny of the seized documents, the data/information available on E-way Portal/GSTN portal, it is found that Sh. Avijeet Saluja( Director) and Smt. Lupita Saluja ( Director) created five bogus export firms namely M/s. Sunflame Trading Pvt. Ltd., M/s Atlantic International Trading Pvt. Ltd., New Delhi-110016 and M/s. Blue Star International Pvt. Ltd., M/s Blue Evolution Private Limited and M/s White Mountain Trading Private Limited and have availed refund of Rs.45 Crore approx. on strength of fake invoices providing fabricated information on E-way Bill Portal. During course of investigation, it was found that all the most of suppliers of the above said 5 firms were either found non-existent at the declared principal place of business or the address given in the GST registration was fabricated/ non-existing.
Shri Avijeet Saluja, Director and one of the main the main beneficiaries of the activities of the firms, has been arrested on 10.12.2020 and was produced before the Hon’ble CMM, Patiala House Courts on 11.12.2020, after the medical examination and COVID test. Shri Avijeet Saluja has been sent to judicial custody for 14 days by the Hon’ble Metropolitan Magistrate. Further investigations are in progress.
Firm action has been taken by CGST Delhi Zone in this financial year i.e. 2020-21, has resulted in detection of GST evasion of 3542.02Crores and 14 accused have been arrested so far.