প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না গ্রান্দ দচী ওফ লক্সেম্বর্গকী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. জেবিয়র বেত্তলগা লোইননা ইন্দিয়া-লক্সেম্বর্গ ভর্চ্যুএল সম্মিৎ পাঙথোকখ্রে
19 NOV 2020 6:55PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গ্রান্দ দচী ওফ লক্সেম্বর্গকীকী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. জেবিয়র বেত্তলগা লোইননা ভর্চ্যুএল ফোর্মেৎতা ঙসি বাইলেতরেল সম্মিৎ অমা পাঙথোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা লক্সেম্বর্গকীতা কোবিদ-১৯গী মালেমগী লাইচৎ অসিনা মরম ওইরগা পুন্সি কয়া মাংখিবা অসিদা মহাক্না অৱাবা ফোঙদোকখি অমসুং খুদোংথিবা অসি লাকশিন্নবা ঐচ.ই. জেবিয়র বেত্তলনা লুচিংদুনা হোৎনখিবা অসিবু থাগৎপা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রী অনিনা মরু ওইনা ফাইনান্সিএল তেক্নোলোজী, গ্রীন ফাইনান্সিং, স্পেস এপ্লিকেসনশিং, দিজিতেল ইন্নোবেসনশিং অমসুং স্তার্তঅপশিংগী লমশিংদা কোবিদ মতুংদা ওইরক্কদবা মালেম অসিদা ভারত-লক্সেম্বর্গকীকী মরী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোক্নখি। মখোয়না লৈবাক অনিগী মরক্তা মখোয়গী ফাইনান্সিএল মার্কেৎ রিগুলেতরশিং, স্তোক একচেঞ্জশিং অমসুং ইন্নোবেসন এজেন্সীশিংগী মরক্তা লৈরিবশিং অসি য়াওরগা তোঙান তোঙানবা এগ্রীমেন্তশিং য়ান্নখি।
মন্ত্রী অনিনা মল্তিলেতরেলিজমগী কান্নবা ফংহন্নবা অমসুং কোবিদ-১৯ লাইচৎ, তেরোরিজম অমসুং অইং-অশাগী হোংলক্লিবা অসিগুম্বা মালেমগী ওইবা অৱাবশিং অসি লাকশিন্নবা খুৎশম্নদুনা চৎমিন্নবগী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা য়ান্নখি। লক্সেম্বর্গকীনা ইন্তরনেস্নেল সোলর এলাইন্স (আই.এস.এ.) অসি য়াওনবা লাউথোকীবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা তরাম্না ওকখি অমসুং কোলিজন ফোর দিজাস্তর রেজিলেন্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর (সি.দি.আর.আই.) য়াওনবা বর্তন তৌখি।
প্রধান মন্ত্রীনা কোবিদ-১৯গী ফীভম অসি ফগৎলবা মতুংদা ভারত্তা লক্সেম্বর্গকীকী গ্রান্দ দুক লোইননা প্রধান মন্ত্রী বেত্তলবু ওক্নবা আশা তৌই হায়না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রী বেত্তলনসু প্রধান মন্ত্রী মোদীনা মহাক্কী খুদোংচাবা মতমদা লক্সেম্বর্গকীতা লাক্নবা বর্তন তৌখি।

Prime Minister's Office
PM holds India – Luxembourg Virtual Summit with H.E. Xavier Bettel, Prime Minister of Grand Duchy of Luxembourg
19 NOV 2020 6:55PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi held a Bilateral Summit with H.E. Xavier Bettel, Prime Minister of Grand Duchy of Luxembourg in virtual format today.
The Prime Minister expressed his condolences on the loss of lives in Luxembourg on account of COVID-19 global pandemic and complimented H.E. Xavier Bettel on his leadership in handling the crisis.
The two Prime Ministers exchanged views on strengthening India-Luxembourg relationship in the post-COVID world, especially in the areas of financial technology, green financing, space applications, digital innovations and start-ups. They welcomed the conclusion of various agreements between the two countries, including those between their financial market regulators, stock exchanges and innovation agencies.
The two Prime Ministers agreed to strengthen cooperation on realizing effective multilateralism and combating global challenges like the Covid-19 pandemic, terrorism and climate change. Prime Minister welcomed Luxembourg’s announcement to join the International Solar Alliance (ISA), and invited it to join the Coalition for Disaster Resilient Infrastructure (CDRI).
Prime Minister expressed the hope to receive the Grand Duke of Luxembourg, as well as Prime Minister Bettel, in India after improvement in the COVID-19 situation. Prime Minister Bettel also invited Prime Minister Modi to visit Luxembourg at his convenience.