স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইম্প্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়
২০২০গী সেপ্তেম্বর থাগী ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন অমসুং য়ুজ-বেজ ইন্দেক্সকী চাউরাকপশিং (বেজ ২০১১-১২=১০০)
12 NOV 2020 5:35PM by PIB Imphal
চয়োল তরুক্কী শোত্থহৌবগা লোয়ননা পুথোক্লিবা ফেক্তরীশিং/এস্তাব্লিশমেন্তশিংদগী দেতা লৌখৎলিবা সোর্স এজেন্সীশিংদগী লৌখৎপা দেতাগা পুনশিল্লগা ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন (আই.আই.পি.)কী চাউরাকপা অমা থা খুদিংগী ১২দা ফোঙলি (নত্রগা করিগুম্বা তাং ১২ অসি ছুতি ওইরবদি মমাংগী ৱার্কিং দেদা ফোঙই)। অথিংবশিং তপ্না-তপ্না কোমথোরকপগা লোয়ননা শেন্মীৎলোনগী থবক থৌরমশিংদা তোঙান তোঙানবা মওংশিংদা অমসুং দেতা রিপোর্ত তৌরকপদা ফগৎক্লি।
২. ২০২০গী সেপ্তেম্বর থাগী বেজ ২০১১-১২গী ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সনগী চাউরাকপা অসি ১২৩.২ ওইখি। ২০২০গী সেপ্তেম্বর থাগী মাইনিং, মেন্যুফেকচরিং অমসুং ইলেক্ত্রিসিতী সেক্তরগী ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন অসি মথং শিৎনা ৮৭.৬, ১২৫.৩ অমসুং ১৬৬.৪ ওইখি। আই.আই.পি.গী রিবিজন পোলিসীগী মতুং ইন্না মথংগী রিলিজশিংদা চাউরাকপা অমা হোৎলিবা অসি শেমদোক্কনি।
৩. য়ুজ-বেজকী খায়দোকপগী মতুং ইন্না, ২০২০গী সেপ্তেম্বর থাগী ওইনা প্রাইমারী গুদসশিংগী ইন্দেক্স অসি ১১২.১ ওই, কেপিতেল গুদসকীনা ৮৮.৪, ইন্তর্মিদীএৎ গুদসকীনা ১৩২.২, ইনফ্রাস্ত্রকচর/কন্সত্রক্সন গুদসকীনা ১২৮.৫ ওইখি। মখা তানা ২০২০গী সেপ্তেম্বর থাগী কঞ্জুমর দ্যুরেবল্স অমসুং কঞ্জুমর নন-দ্যুরেবল্সকী ইন্দেক্সশিং অসি মথং শিৎনা ১২৫.৯ অমসুং ১৪৯.৯ ওইখি।
৪. ২০২০গী সেপ্তেম্বর থাগী সেক্তরশিংগী ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সনশিংগী, নেস্নেল ইন্দস্ত্রিএল ক্লাসিফিকেসন (এন.আই.সি.-২০০৯)গী ২-দিজিৎ লেবেল অমসুং য়ুজ-বেজকী খায়দোক্লিবশিং অসিগী চাউরাক্না হোৎতোকপশিংগী অকুপ্পা মরোল অদু মথং শিৎনা স্তেৎমেন্ত I, II অমসুং IIIদা পীরি। ইন্দস্ত্রীগী ওইবা সেক্তরশিংদা লাক্লিবা অহোংবশিং অসি য়ুজরশিংনা খঙনবা ইন্দস্ত্রী গ্রুপশিং (নেস্নেল ইন্দস্ত্রিএল ক্লাসিফিকেসন-২০০৯গী ২-দিজিৎ লিবেলগী মতুং ইন্না) অমসুং সেক্তরশিংগী ওইনা ২০২০গী এপ্রিলগী থা-থাগী ইন্দেক্সশিং স্তেৎমেন্ত IVদা পীরি।
৫. সোর্স এজেন্সীশিংগী অপদেৎ তৌরবা দেতা লাকপগা লোয়ননা ২০২০গী সেপ্তেম্বর থাগী চাউরকপনা হোৎপা আই.আই.পি.গা লোয়ননা অগস্ত ২০২০গী ইন্দেক্সশিং অসি অহানবা রিবিজন তৌখ্রে অমসুং ২০২০গী জুনগী ওইনদি অরোইবা রিবিজন তৌখ্রে। ২০২০গী সেপ্তেম্বরগী চাউরাক্না হোৎপা অসি অগস্ত ২০২০গী অহানবা রিবিজন অমসুং জুন ২০২০গী অরোইবা রিবিজন অসি ৱেৎতেদ রেস্পোন্স রেৎ মথং শিৎনা চাদা ৮৯দা চাদা ৯২ অমসুং চাদা ৯৫দা কম্পাইল তৌখি।
৬. ২০২০গী ওক্তোবরগী ইন্দেক্স অসি ইরাই দিসেম্বর ১১, ২০২০দা ফোঙগনি।
খঙজিল্লু: -
১. মসিগী প্রেস রিলিজকী ই-পাউ অসি মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইৎতসু ফংগনি - http://www.mospi.nic.in
২. প্রেস রিলিজ অসি হিন্দীদা মসিদা ফংগনি: http://mospi.nic.in/hi
স্তেৎমেন্ত I: ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন – সেক্তরগী ওইনা
(বেজ : ২০১১-১২=১০০)
থা
মাইনিং
মেন্যুফেকচরিং
ইলেক্ত্রিসিতী
জেনরেল
(১৪.৩৭২৪৭২)
(৭৭.৬৩৩২১)
(৭.৯৯৪৩১৮)
(১০০)
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
এপ্রিল#
১০৭.৮
৭৮.৮
১২৬.২
৪২.১
১৬২.৯
১২৫.৬
১২৬.৫
৫৪.০
মে#
১১০.১
৮৭.৬
১৩৫.৮
৮৪.৪
১৭৬.৯
১৫০.৬
১৩৫.৪
৯০.২
জুন#
১০৬.৫
৮৫.৭
১২৯.০
১০৭.১
১৭৩.৬
১৫৬.২
১২৯.৩
১০৭.৯
জুলাই#*
১০০.২
৮৭.৪
১৩৩.৭
১১৮.২
১৭০.৫
১৬৬.৩
১৩১.৮
১১৭.৬
ওগস্ত
৯২.০
৮৩.৭
১২৮.৪
১১৮.৩
১৬৫.৭
১৬২.৭
১২৬.২
১১৬.৯
সেপ্তেম্বর
৮৬.৪
৮৭.৬
১২৬.০
১২৫.৩
১৫৮.৭
১৬৬.৪
১২২.৯
১২৩.২
ওক্তোবর
৯৯.৫
১২৬.৩
১৪৫.৮
১২৪.০
নবেম্বর
১১২.৭
১৩০.৬
১৩৯.৯
১২৮.৮
দিসেম্বর
১২০.৯
১৩৫.৪
১৫০.৩
১৩৪.৫
জনুৱারী
১২৪.৩
১৩৭.৯
১৫৫.৬
১৩৭.৪
ফেব্রুৱারী
১২৩.৩
১৩৪.২
১৫৩.৭
১৩৪.২
মার্চ
১৩১.০
১১১.৬
১৪৬.৯
১১৭.২
চাংচৎ
এপ্রিল-সেপ্তেম্বর
১০০.৫
৮৫.১
১২৯.৯
৯৯.২
১৬৮.১
১৫৪.৬
১২৮.৭
১০১.৬
মমাংগী চহিগী চপ মান্নবা মতমদগী হেনগৎলকপা গ্রোত্থ
সেপ্তেম্বর#*
-৮.৬
১.৪
-৪.৩
-০.৬
-২.৬
৪.৯
-৪.৬
০.২
এপ্রিল-সেপ্তেম্বর
১.০
-১৫.৩
১.০
-২৩.৬
৪.০
-৮.০
১.৩
-২১.১
* সেপ্তেম্বর ২০২০গী মশিং অসি চাউরাক্না হোৎপনি
# কোবিদ-১৯ লায়চৎ মমাংঈ থাশিংদা লৈরম্বা আই.আই.পিগাআ লায়চৎ মতুংগী আই.আই.পি.গা চাংদম্নবা য়ারোই
খঙজিল্লু : জুন’২০ অমমসুং অগস্ত’২০গী থাশিংগী ইন্দেক্সশিং হাপচিল্লবা অপদেৎ তৌরবা প্রদক্সন দেতা
স্তেৎমেন্ত II: ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন- (২-দিজিৎ লেবেল)
(বেজ: ২০১১-১২=১০০)
ইন্দস্ত্রী
অকুপ্পা ৱারোল
ৱেৎ
ইন্দেক্স
অপুনবা ইন্দেক্স
গ্রোত্থকী পর্সেন্তেজ#
কোদ
সেপ্তেম্বর'১৯
সেপ্তেম্বর'২০#*
এপ্রিল- সেপ্তেম্বর #*
সেপ্তেম্বর '২০*
এপ্রিল- সেপ্তেম্বর *
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২০-২১
১০
চান্নবা চিঞ্জাক শাবা
৫.৩০২৫
১১১.৯
১১২.৪
১১৪.৮
১০৪.৫
০.৪
-৯.০
১১
থক্নবা মহি-মনাই শাবা
১.০৩৫৪
৯৯.০
৮৩.৯
১১৪.৩
৬৪.১
-১৫.৩
-৪৩.৯
১২
হীদাক মনাগী পোৎলম শাবা
০.৭৯৮৫
১০২.৮
৯৫.৪
৯৪.১
৭০.০
-৭.২
-২৫.৬
১৩
তেক্সতাইল্স শাবা
৩.২৯১৩
১১৫.২
১০১.৭
১১৪.৯
৬৭.৬
-১১.৭
-৪১.২
১৪
ফীরোল শাবা
১.৩২২৫
১৪৪.২
১২৩.৯
১৬০.৯
৯০.৫
-১৪.১
-৪৩.৮
১৫
শঊন অমদি মসিগা মরী লৈনবা পোৎলমশিং শাবা
০.৫০২১
১১৭.৮
১১৮.৯
১২৫.৯
৮১.৫
০.৯
-৩৫.৩
১৬
উপু-কাংথোল য়াওদনা উগী অমদি কোর্ককী ওইবা উগী পোৎলমশিং শাবা; চরু অমদি লোনবা খোৎপগী মচাকশিংগী পোৎলম শাবা
০.১৯৩০
১৩০.৮
১১০.৬
১১৮.৫
৬৫.৭
-১৫.৪
-৪৪.৬
১৭
চে অমদি চেগী পোত্থোকশিং শাবা
০.৮৭২৪
৯৩.৯
৮৬.৭
৯৩.৭
৬৩.৩
-৭.৭
-৩২.৪
১৮
প্রিন্ত তৌবা অমসুং রেকোর্দ তৌরবা মীদিয়া অমুক হন্না পুথোকপা
০.৬৭৯৮
৮৪.৭
৬৭.৭
৯২.৭
৫৭.৮
-২০.১
-৩৭.৬
১৯
কোক অমসুং রিফাইন তৌরবা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং শাবা
১১.৭৭৪৯
১১৫.২
১০৩.২
১২৪.৩
১০০.২
-১০.৪
-১৯.৪
২০
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোৎলমশিং শাবা
৭.৮৭৩০
১১৮.৮
১২৪.৯
১১৯.১
১০৫.১
৫.১
-১১.৮
২১
ফার্মাকোতিকেল্স, হীদাক্কী কেমিকেল অমসুং বোতানিকেলগী পোৎলমশিং শাবা
৪.৯৮১০
২২১.৮
২৩৭.৩
২১৫.৮
২১১.৬
৭.০
-১.৯
২২
রবর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোৎলমশিং শাবা
২.৪২২২
৯৮.৮
১০৭.৮
১০৩.২
৮২.৯
৯.১
-১৯.৭
২৩
অতোপ্পা নন-মেতালিক মিনরেলগী পোৎলমশিং শাবা
৪.০৮৫৩
১১২.২
১০৪.২
১২০.০
৮৭.৬
-৭.১
-২৭.০
২৪
মরু ওইবা মেতলশিং শাবা
১২.৮০৪৩
১৫০.৪
১৫৬.০
১৫৬.৮
১২৩.৫
৩.৭
-২১.২
২৫
মেছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্তশিং য়াওদনা ফেব্রিকেতেদ মেতলগী পোত্থোকশিং শাবা
২.৬৫৪৯
৮৬.৬
৯১.৯
৯২.৮
৬২.১
৬.১
-৩৩.১
২৬
কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেলগী পোৎলমশিং শাবা
১.৫৭০৪
১৬২.৮
১৫০.৬
১৭১.৬
১০৫.৭
-৭.৫
-৩৮.৪
২৭
ইলেক্ত্রিক্কী ইক্বিপমেন্তশিং শাবা
২.৯৯৮৩
১১৩.০
১২৪.৩
১০৫.০
৬৬.৪
১০.০
-৩৬.৮
২৮
মেছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত এন.ই.সি. শাবা
৪.৭৬৫৩
১০৯.৮
১০৫.৯
১০৮.৬
৬৯.৪
-৩.৬
-৩৬.১
২৯
মোতোর গারীশিং, ত্রেলরশিং অমসুং সেমি-ত্রেলরশিং শাবা
৪.৮৫৭৩
৯৫.০
৯৭.০
১০৬.৮
৫৫.৩
২.১
-৪৮.২
৩০
অতোপ্পা ত্রান্সপোর্তকী ইক্বিপমেন্তশিং শাবা
১.৭৭৬৩
১৫১.৪
১৬৩.০
১৪৪.৬
৮৪.০
৭.৭
-৪১.৯
৩১
উপু-কাংথোল শাবা
০.১৩১১
১৮৯.১
১৬৮.৭
২০০.৭
১১৮.৪
-১০.৮
-৪১.০
৩২
অতোপ্পা মেন্যুফেকচরিং
০.৯৪১৫
৮৯.৪
৬৬.৪
৮৭.০
৪৪.৩
-২৫.৭
-৪৯.১
০৫
মাইনিং
১৪.৩৭২৫
৮৬.৪
৮৭.৬
১০০.৫
৮৫.১
১.৪
-১৫.৩
১০-৩২
মেন্যুফেকচরিং
৭৭.৬৩৩২
১২৬.০
১২৫.৩
১২৯.৯
৯৯.২
-০.৬
-২৩.৬
৩৫
ইলেক্ত্রিসিতী
৭.৯৯৪৩
১৫৮.৭
১৬৬.৪
১৬৮.১
১৫৪.৬
৪.৯
-৮.০
জেনরেল ইন্দেক্স
১০০.০০
১২২.৯
১২৩.২
১২৮.৭
১০১.৬
০.২
-২১.১
* জুলাই ২০২০গী মশিং অসি চাউরাক্না হোৎপনি
# কোবিদ-১৯ লায়চৎ মমাংঈ থাশিংদা লৈরম্বা আই.আই.পিগাআ লায়চৎ মতুংগী আই.আই.পি.গা চাংদম্নবা য়ারোই
স্তেৎমেন্ত III: ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন- য়ুজ-বেজ
(বেজ :২০১১-১২=১০০)
প্রাইমারী গুদস
কেপিতেল গুদস
ইন্তরমিদিএৎ গুদস
ইনফ্রাস্ত্রকচর/কন্সত্রক্সন গুদস
কঞ্জুমর দ্যুরেবল্স
কঞ্জুমর নন-দ্যুরেবল্স
থা
(৩৪.০৪৮৬১২)
(৮.২২৩০৪৩)
(১৭.২২১৪৮৭)
(১২.৩৩৮৩৬৩)
(১২.৮৩৯২৯৬)
(১৫.৩২৯১৯৯)
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
এপ্রিল#
১২৫.৮
৯২.৪
৯৬.২
৭.০
১২৩.৭
৪৪.৬
১৩৫.০
২০.৩
১২৭.১
৫.৫
১৪০.০
৭২.৭
মে#
১৩১.৯
১০৬.০
১০৩.৯
৩৫.৪
১৩৮.৮
৮৩.৭
১৪৫.০
৮৮.৪
১৩৩.৮
৩৯.৭
১৪৯.৮
১৩৫.৩
জুন#
১২৭.৮
১০৯.৩
১০১.৯
৬৩.৮
১৩৬.৫
১০৮.২
১৪০.৬
১১৪.৯
১২০.০
৭৮.২
১৩৮.০
১৪৭.৫
জুলাই#*
১২৮.১
১১৪.৩
৯১.৮
৭০.৯
১৪০.৪
১২৪.০
১৪০.১
১২৮.০
১৩০.৩
১০০.৩
১৪৬.৬
১৪৯.২
ওগস্ত
১২১.৯
১০৮.৭
৮৮.৭
৭৫.৬
১৩৫.৯
১২৭.৭
১৩০.৭
১২৮.৬
১২২.০
১১০.৩
১৪৪.৪
১৪১.১
সেপ্তেম্বর
১১৩.৮
১১২.১
৯১.৪
৮৮.৪
১৩৪.১
১৩২.২
১২৭.৬
১২৮.৫
১২২.৫
১২৫.৯
১৪৪.০
১৪৯.৯
ওক্তোবর
১২১.৭
৮৮.৫
১৩৬.৪
১২৯.৯
১১৩.৩
১৩৮.৬
নবেম্বর
১২৪.৫
৯১.১
১৪০.৯
১৩৪.৫
১১৬.৭
১৫০.২
দিসেম্বর
১২৯.৬
৯৩.৭
১৪৬.৯
১৪৬.৪
১১৭.৩
১৫৮.১
জনুৱারী
১৩৩.৪
১০২.৪
১৪৬.৮
১৪৬.৭
১২৪.০
১৫৮.৩
ফেব্রুৱারী
১৩১.০
৯৭.৪
১৪৫.৮
১৪৫.০
১১৭.৩
১৫৩.৪
মার্চ
১৩৪.৪
৭২.৬
১২৫.৭
১১৭.৬
৮৩.২
১২১.৭
চাংচৎ
এপ্রিল-সেপ্তেম্বর
১২৪.৯
১০৭.১
৯৫.৭
৫৬.৯
১৩৪.৯
১০৩.৪
১৩৬.৫
১০১.৫
১২৬.০
৭৬.৭
১৪৩.৮
১৩২.৬
মমাংগী চহিগী চপ মান্নবা মতমদগী হেনগৎলকপা গ্রোত্থ
সেপ্তেম্বর#*
-৫.২
-১.৫
-২০.৫
-৩.৩
৬.৮
-১.৪
-৭.০
০.৭
-১০.৫
২.৮
-১.১
৪.১
এপ্রিল- সেপ্তেম্বর #
১.২
-১৪.৩
-১০.১
-৪০.৫
৯.৫
-২৩.৪
-১.৪
-২৫.৬
-৫.১
-৩৯.১
৫.১
-৭.৮
* সেপ্তেম্বর ২০২০গী মশিং অসি চাউরাক্না হোৎপনি
# কোবিদ-১৯ লায়চৎ মমাংঈ থাশিংদা লৈরম্বা আই.আই.পিগাআ লায়চৎ মতুংগী আই.আই.পি.গা চাংদম্নবা য়ারোই
খঙজিল্লু : জুন’২০ অমমসুং অগস্ত’২০গী থাশিংগী ইন্দেক্সশিং হাপচিল্লবা অপদেৎ তৌরবা প্রদক্সন দেতা
স্তেৎমেন্ত IV: থাLY ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন- (২-দিজিৎ লেবেল)
(বেজ: ২০১১-১২=১০০)
ইন্দেক্স
অকুপ্পা ৱারোল
ৱেৎ
এপ্রিল'২০#
মে'২০#
জুন'২০#
জুলাই'২০#
অগস্ত'২০#
সেপ্তেম্বর'২০#
কোদ
১০
চান্নবা চিঞ্জাক শাবা
৫.৩০২৫
৯৪.৩
৯৮.০
১০২.৭
১১১.৬
১০৮.২
১১২.৪
১১
থক্নবা মহি-মনাই শাবা
১.০৩৫৪
৭.২
৫৪.৯
৮৩.৯
৭৮.৩
৭৬.৫
৮৩.৯
১২
হীদাক মনাগী পোৎলম শাবা
০.৭৯৮৫
০.৩
৪০.৭
৯১.৬
১০১.৭
৯০.২
৯৫.৪
১৩
তেক্সতাইল্স শাবা
৩.২৯১৩
১১.০
৪০.২
৬৩.১
৯৪.৮
৯৪.৭
১০১.৭
১৪
ফীরোল শাবা
১.৩২২৫
৯.৭
৬২.৬
১০৫.৯
১১৮.৯
১২২.২
১২৩.৯
১৫
শঊন অমদি মসিগা মরী লৈনবা পোৎলমশিং শাবা
০.৫০২১
১.৭
৫২.৪
৯৯.৭
১১০.৩
১০৫.৯
১১৮.৯
১৬
উপু-কাংথোল য়াওদনা উগী অমদি কোর্ককী ওইবা উগী পোৎলমশিং শাবা; চরু অমদি লোনবা খোৎপগী মচাকশিংগী পোৎলম শাবা
০.১৯৩০
৪.৭
৩৯.৬
৭৪.০
৮১.৫
৮৩.৭
১১০.৬
১৭
চে অমদি চেগী পোত্থোকশিং শাবা
০.৮৭২৪
২১.৭
৫০.৩
৮২.৯
৬০.২
৭৮.১
৮৬.৭
১৮
প্রিন্ত তৌবা অমসুং রেকোর্দ তৌরবা মীদিয়া অমুক হন্না পুথোকপা
০.৬৭৯৮
২৩.১
৫২.৬
৭০.২
৬৮.৩
৬৪.৯
৬৭.৭
১৯
কোক অমসুং রিফাইন তৌরবা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং শাবা
১১.৭৭৪৯
৮৭.৭
৯৫.৯
১০৪.৫
১০৯.৪
১০০.৬
১০৩.২
২০
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোৎলমশিং শাবা
৭.৮৭৩০
৫৩.০
৯৫.৯
১১৭.৩
১২০.৫
১১৯.২
১২৪.৯
২১
ফার্মাকোতিকেল্স, হীদাক্কী কেমিকেল অমসুং বোতানিকেলগী পোৎলমশিং শাবা
৪.৯৮১০
৯৩.৬
২৩৪.৩
২৩৭.১
২৪৪.০
২২৩.০
২৩৭.৩
২২
রবর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোৎলমশিং শাবা
২.৪২২২
২৯.৪
৬৯.৫
৯১.৬
১০০.২
৯৯.০
১০৭.৮
২৩
অতোপ্পা নন-মেতালিক মিনরেলগী পোৎলমশিং শাবা
৪.০৮৫৩
১৬.৯
৯১.২
১১০.৪
১০৬.৭
৯৬.২
১০৪.২
২৪
মরু ওইবা মেতলশিং শাবা
১২.৮০৪৩
৪০.৩
১০৩.২
১৩১.৫
১৫১.১
১৫৯.১
১৫৬.০
২৫
মেছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্তশিং য়াওদনা ফেব্রিকেতেদ মেতলগী পোত্থোকশিং শাবা
২.৬৫৪৯
৩.৭
৪৪.২
৬৭.৩
৮১.৫
৮৩.৮
৯১.৯
২৬
কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেলগী পোৎলমশিং শাবা
১.৫৭০৪
১২.৬
৬৪.৫
১১৪.৮
১৪৫.০
১৪৬.৮
১৫০.৬
২৭
ইলেক্ত্রিক্কী ইক্বিপমেন্তশিং শাবা
২.৯৯৮৩
৫.৬
৩১.৬
৬১.৭
৮১.৬
৯৩.৭
১২৪.৩
২৮
মেছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত এন.ই.সি. শাবা
৪.৭৬৫৩
৯.১
৪৪.৬
৮০.২
৮৪.৯
৯১.৬
১০৫.৯
২৯
মোতোর গারীশিং, ত্রেলরশিং অমসুং সেমি-ত্রেলরশিং শাবা
৪.৮৫৭৩
০.৭
২০.৭
৫৩.৭
৭৪.৬
৮৪.৮
৯৭.০
৩০
অতোপ্পা ত্রান্সপোর্তকী ইক্বিপমেন্তশিং শাবা
১.৭৭৬৩
০.২
২২.৮
৭২.৩
১০৯.৯
১৩৫.৫
১৬৩.০
৩১
উপু-কাংথোল শাবা
০.১৩১১
১.৪
৬০.৫
১৪৪.৮
১৫৩.৭
১৮১.৪
১৬৮.৭
৩২
অতোপ্পা মেন্যুফেকচরিং
০.৯৪১৫
১০.৭
২৮.৬
৫১.৭
৫১.৪
৫৭.১
৬৬.৪
০৫
মাইনিং
১৪.৩৭২৫
৭৮.৮
৮৭.৬
৮৫.৭
৮৭.৪
৮৩.৭
৮৭.৬
১০-৩২
মেন্যুফেকচরিং
৭৭.৬৩৩২
৪২.১
৮৪.৪
১০৭.১
১১৮.২
১১৮.৩
১২৫.৩
৩৫
ইলেক্ত্রিসিতী
৭.৯৯৪৩
১২৫.৬
১৫০.৬
১৫৬.২
১৬৬.৩
১৬২.৭
১৬৬.৪
জেনরেল ইন্দেক্স
১০০
৫৪.০
৯০.২
১০৭.৯
১১৭.৬
১১৬.৯
১২৩.২
খঙজিল্লু: জুলাই’২০, অগস্ত’২০ অমসুং সেপ্তেম্বর’২০গী মশিং অসি প্রোবিজনেলনি।
# কোবিদ-১৯ লায়চৎ মমাংঈ থাশিংদা লৈরম্বা আই.আই.পিগাআ লায়চৎ মতুংগী আই.আই.পি.গা চাংদম্নবা য়ারোই

Ministry of Statistics & Programme Implementation
QUICK ESTIMATES OF INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION AND USE-BASED INDEX FOR THE MONTH OF SEPTEMBER, 2020 (BASE 2011-12=100)
12 NOV 2020 5:35PM by PIB Delhi
The Quick Estimates of Index of Industrial Production (IIP) are released on 12th of every month (or previous working day if 12th is a holiday) with a six weeks lag and compiled with data received from source agencies, which in turn receive the data from the producing factories/ establishments. With the gradual relaxation of restrictions, there has been a relative improvement in the economic activities by varying degrees as well as in data reporting.
2. For the month of September 2020, the Quick Estimates of Index of Industrial Production (IIP)with base 2011-12 stands at 123.2. The Indices of Industrial Production for the Mining, Manufacturing and Electricity sectors for the month of September 2020 stand at 87.6, 125.3 and 166.4 respectively. These Quick Estimates will undergo revision in subsequent releases as per the revision policy of IIP.
3. As per Use-based classification, the indices stand at 112.1 for Primary Goods, 88.4 for Capital Goods, 132.2 for Intermediate Goods and 128.5 for Infrastructure/ Construction Goods for the month of September 2020. Further, the indices for Consumer durables and Consumer non-durables stand at 125.9 and 149.9 respectively for the month of September 2020.
4. Details of Quick Estimates of the Index of Industrial Production for the month of September 2020 at Sectoral, 2-digit level of National Industrial Classification (NIC-2008) and byUse-based classification are given at Statements I, II and III respectively. Also, for users to appreciate the changes in the industrial sector, Statement IV provides month-wise indices since April 2020, by industry groups (as per 2-digit level of NIC-2008) and sectors.
5. Along with the Quick Estimates of IIP for the month of September 2020, the indices for August 2020 have undergone the first revision and those for June 2020 have undergone the final revision in the light of the updated data received from the source agencies. The Quick Estimates for September 2020, the first revision for August 2020 and the final revision for June 2020 have been compiled at weighted response rates of 89 percent, 92 percent and 95 percent respectively.
6. Release of the Index for October 2020 will be on Friday, 11thDecember 2020.
Note: -
1. This Press release information is also available at the Website of the Ministry - http://www.mospi.nic.in
2. Press release in Hindi follows and shall be available at: http://mospi.nic.in/hi
STATEMENT I: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - SECTORAL
(Base : 2011-12=100)
Month
Mining
Manufacturing
Electricity
General
(14.372472)
(77.63321)
(7.994318)
(100)
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
Apr#
107.8
78.8
126.2
42.1
162.9
125.6
126.5
54.0
May#
110.1
87.6
135.8
84.4
176.9
150.6
135.4
90.2
Jun#
106.5
85.7
129.0
107.1
173.6
156.2
129.3
107.9
Jul#
100.2
87.4
133.7
118.2
170.5
166.3
131.8
117.6
Aug#
92.0
83.7
128.4
118.3
165.7
162.7
126.2
116.9
Sep#*
86.4
87.6
126.0
125.3
158.7
166.4
122.9
123.2
Oct
99.5
126.3
145.8
124.0
Nov
112.7
130.6
139.9
128.8
Dec
120.9
135.4
150.3
134.5
Jan
124.3
137.9
155.6
137.4
Feb
123.3
134.2
153.7
134.2
Mar
131.0
111.6
146.9
117.2
Average
Apr-Sep
100.5
85.1
129.9
99.2
168.1
154.6
128.7
101.6
Growth over the corresponding period of previous year
Sep#*
-8.6
1.4
-4.3
-0.6
-2.6
4.9
-4.6
0.2
Apr-Sep
1.0
-15.3
1.0
-23.6
4.0
-8.0
1.3
-21.1
* Figures for Sep 2020 are Quick Estimates.
# It may not be appropriate to compare the IIP in the post pandemic months with the IIP for months preceding the COVID 19 pandemic
NOTE : Indices for the months of Jun'20 and Aug'20 incorporate updated production data.
STATEMENT II: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - (2-DIGIT LEVEL)
(Base: 2011-12=100)
Industry
Description
Weight
Index
Cumulative Index
Percentage growth#
code
Sep'19
Sep'20#*
Apr-Sep#*
Sep'20*
Apr-Sep*
2019-20
2020-21
2020-21
10
Manufacture of food products
5.3025
111.9
112.4
114.8
104.5
0.4
-9.0
11
Manufacture of beverages
1.0354
99.0
83.9
114.3
64.1
-15.3
-43.9
12
Manufacture of tobacco products
0.7985
102.8
95.4
94.1
70.0
-7.2
-25.6
13
Manufacture of textiles
3.2913
115.2
101.7
114.9
67.6
-11.7
-41.2
14
Manufacture of wearing apparel
1.3225
144.2
123.9
160.9
90.5
-14.1
-43.8
15
Manufacture of leather and related products
0.5021
117.8
118.9
125.9
81.5
0.9
-35.3
16
Manufacture of wood and products of wood and cork, except furniture; manufacture of articles of straw and plaiting materials
0.1930
130.8
110.6
118.5
65.7
-15.4
-44.6
17
Manufacture of paper and paper products
0.8724
93.9
86.7
93.7
63.3
-7.7
-32.4
18
Printing and reproduction of recorded media
0.6798
84.7
67.7
92.7
57.8
-20.1
-37.6
19
Manufacture of coke and refined petroleum products
11.7749
115.2
103.2
124.3
100.2
-10.4
-19.4
20
Manufacture of chemicals and chemical products
7.8730
118.8
124.9
119.1
105.1
5.1
-11.8
21
Manufacture of pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products
4.9810
221.8
237.3
215.8
211.6
7.0
-1.9
22
Manufacture of rubber and plastics products
2.4222
98.8
107.8
103.2
82.9
9.1
-19.7
23
Manufacture of other non-metallic mineral products
4.0853
112.2
104.2
120.0
87.6
-7.1
-27.0
24
Manufacture of basic metals
12.8043
150.4
156.0
156.8
123.5
3.7
-21.2
25
Manufacture of fabricated metal products, except machinery and equipment
2.6549
86.6
91.9
92.8
62.1
6.1
-33.1
26
Manufacture of computer, electronic and optical products
1.5704
162.8
150.6
171.6
105.7
-7.5
-38.4
27
Manufacture of electrical equipment
2.9983
113.0
124.3
105.0
66.4
10.0
-36.8
28
Manufacture of machinery and equipment n.e.c.
4.7653
109.8
105.9
108.6
69.4
-3.6
-36.1
29
Manufacture of motor vehicles, trailers and semi-trailers
4.8573
95.0
97.0
106.8
55.3
2.1
-48.2
30
Manufacture of other transport equipment
1.7763
151.4
163.0
144.6
84.0
7.7
-41.9
31
Manufacture of furniture
0.1311
189.1
168.7
200.7
118.4
-10.8
-41.0
32
Other manufacturing
0.9415
89.4
66.4
87.0
44.3
-25.7
-49.1
05
Mining
14.3725
86.4
87.6
100.5
85.1
1.4
-15.3
10-32
Manufacturing
77.6332
126.0
125.3
129.9
99.2
-0.6
-23.6
35
Electricity
7.9943
158.7
166.4
168.1
154.6
4.9
-8.0
General Index
100.00
122.9
123.2
128.7
101.6
0.2
-21.1
* Figures for Sep 2020 are Quick Estimates.
# It may not be appropriate to compare the IIP in the post pandemic months with the IIP for months preceding the COVID 19 pandemic
STATEMENT III: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - USE-BASED
(Base :2011-12=100)
Primary goods
Capital goods
Intermediate goods
Infrastructure/ Construction goods
Consumer durables
Consumer non-durables
Month
(34.048612)
(8.223043)
(17.221487)
(12.338363)
(12.839296)
(15.329199)
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
Apr#
125.8
92.4
96.2
7.0
123.7
44.6
135.0
20.3
127.1
5.5
140.0
72.7
May#
131.9
106.0
103.9
35.4
138.8
83.7
145.0
88.4
133.8
39.7
149.8
135.3
Jun#
127.8
109.3
101.9
63.8
136.5
108.2
140.6
114.9
120.0
78.2
138.0
147.5
Jul#
128.1
114.3
91.8
70.9
140.4
124.0
140.1
128.0
130.3
100.3
146.6
149.2
Aug#
121.9
108.7
88.7
75.6
135.9
127.7
130.7
128.6
122.0
110.3
144.4
141.1
Sep#*
113.8
112.1
91.4
88.4
134.1
132.2
127.6
128.5
122.5
125.9
144.0
149.9
Oct
121.7
88.5
136.4
129.9
113.3
138.6
Nov
124.5
91.1
140.9
134.5
116.7
150.2
Dec
129.6
93.7
146.9
146.4
117.3
158.1
Jan
133.4
102.4
146.8
146.7
124.0
158.3
Feb
131.0
97.4
145.8
145.0
117.3
153.4
Mar
134.4
72.6
125.7
117.6
83.2
121.7
Average
Apr-Sep
124.9
107.1
95.7
56.9
134.9
103.4
136.5
101.5
126.0
76.7
143.8
132.6
Growth over the corresponding period of previous year
Sep#*
-5.2
-1.5
-20.5
-3.3
6.8
-1.4
-7.0
0.7
-10.5
2.8
-1.1
4.1
Apr-Sep
1.2
-14.3
-10.1
-40.5
9.5
-23.4
-1.4
-25.6
-5.1
-39.1
5.1
-7.8
* Figures for Sep 2020 are Quick Estimates.
# It may not be appropriate to compare the IIP in the post pandemic months with the IIP for months preceding the COVID 19 pandemic
NOTE : Indices for the months of Jun'20 and Aug'20 incorporate updated production data.
STATEMENT IV: MONTHLY INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - (2-DIGIT LEVEL)
(Base: 2011-12=100)
Ind
Description
Weight
Apr'20#
May'20#
Jun'20#
Jul'20#
Aug'20#
Sep'20#
code
10
Manufacture of food products
5.3025
94.3
98.0
102.7
111.6
108.2
112.4
11
Manufacture of beverages
1.0354
7.2
54.9
83.9
78.3
76.5
83.9
12
Manufacture of tobacco products
0.7985
0.3
40.7
91.6
101.7
90.2
95.4
13
Manufacture of textiles
3.2913
11.0
40.2
63.1
94.8
94.7
101.7
14
Manufacture of wearing apparel
1.3225
9.7
62.6
105.9
118.9
122.2
123.9
15
Manufacture of leather and related products
0.5021
1.7
52.4
99.7
110.3
105.9
118.9
16
Manufacture of wood and products of wood and cork, except furniture; manufacture of articles of straw and plaiting materials
0.1930
4.7
39.6
74.0
81.5
83.7
110.6
17
Manufacture of paper and paper products
0.8724
21.7
50.3
82.9
60.2
78.1
86.7
18
Printing and reproduction of recorded media
0.6798
23.1
52.6
70.2
68.3
64.9
67.7
19
Manufacture of coke and refined petroleum products
11.7749
87.7
95.9
104.5
109.4
100.6
103.2
20
Manufacture of chemicals and chemical products
7.8730
53.0
95.9
117.3
120.5
119.2
124.9
21
Manufacture of pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products
4.9810
93.6
234.3
237.1
244.0
223.0
237.3
22
Manufacture of rubber and plastics products
2.4222
29.4
69.5
91.6
100.2
99.0
107.8
23
Manufacture of other non-metallic mineral products
4.0853
16.9
91.2
110.4
106.7
96.2
104.2
24
Manufacture of basic metals
12.8043
40.3
103.2
131.5
151.1
159.1
156.0
25
Manufacture of fabricated metal products, except machinery and equipment
2.6549
3.7
44.2
67.3
81.5
83.8
91.9
26
Manufacture of computer, electronic and optical products
1.5704
12.6
64.5
114.8
145.0
146.8
150.6
27
Manufacture of electrical equipment
2.9983
5.6
31.6
61.7
81.6
93.7
124.3
28
Manufacture of machinery and equipment n.e.c.
4.7653
9.1
44.6
80.2
84.9
91.6
105.9
29
Manufacture of motor vehicles, trailers and semi-trailers
4.8573
0.7
20.7
53.7
74.6
84.8
97.0
30
Manufacture of other transport equipment
1.7763
0.2
22.8
72.3
109.9
135.5
163.0
31
Manufacture of furniture
0.1311
1.4
60.5
144.8
153.7
181.4
168.7
32
Other manufacturing
0.9415
10.7
28.6
51.7
51.4
57.1
66.4
05
Mining
14.3725
78.8
87.6
85.7
87.4
83.7
87.6
10-32
Manufacturing
77.6332
42.1
84.4
107.1
118.2
118.3
125.3
35
Electricity
7.9943
125.6
150.6
156.2
166.3
162.7
166.4
General Index
100
54.0
90.2
107.9
117.6
116.9
123.2
Note: The figures for July’20, August’20 and September’20are provisional
# It may not be appropriate to compare the IIP in the post pandemic months with the IIP for months preceding the COVID 19 pandemic