বিত্ত মন্ত্ৰালয়
খোৱাতেল, ভগা পিতল, আফিং বীজ, চুফাৰী, সোণ আৰু ৰূপৰ শুল্ক মূল্য নিৰ্দ্ধাৰণ সম্পৰ্কীয় ৯৩-২০২০-সীমা শুল্ক(এন. টি.) অধিসূচনা
30 SEP 2020 4:35PM by PIB Guwahati
সীমা শুল্ক আইন, ১৯৬২(১৯৬২ ৰ ৫২)ৰ ১৪ নং ধাৰাৰ ২নং উপ ধাৰাই প্ৰদান কৰা ক্ষমতা প্ৰয়োগ কৰি ‘কেন্দ্ৰীয় পৰোক্ষ কৰ আৰু সীমা শুল্ক বোৰ্ড’-য়ে ভাৰত চৰকাৰৰ বিত্ত মন্ত্ৰালয়(ৰাজহ বিভাগ)ৰ ২০০১চনৰ ৩ আগষ্ট তাৰিখে ভাৰতৰ ৰাজপত্ৰ, অসাধাৰণ, দ্বিতীয় খণ্ড, ধাৰা-৩, উপ ধাৰা-২ৰ এছ. অ’. ৭৪৮(ই)নং-ত জাৰি কৰা ৩৬-২০০১নং অধিসূচনাখনৰ নিম্নোল্লিখিত অংশসমূহ সংশোধন কৰাটো যুগুত আৰু জৰুৰী বুলি বিবেচনা কৰে।
সেই অনুসৰি, অধিসূচনাখনৰ তালিকা-১, তালিকা-২ আৰু তালিকা-৩কেইখনক নিম্নোল্লিখিত তালিকাকেইখনে প্ৰতিস্থাপিত কৰিব। সেয়া হ’ল :
“তালিকা-1
ক্ৰমিক নং.
অধ্যায়/শিৰোণাম/উপশিৰোণাম/শুল্ক সামগ্ৰী
বস্তুৰ বিৱৰণ
শুল্ক মূল্য
(মাৰ্কিন ডলাৰ-মেট্ৰিক টন)
(1)
(2)
(3)
(4)
1
1511 10 00
অপৰিশোধিত তাল তেল
762
2
1511 90 10
আৰবিডি তাল তেল
795
3
1511 90 90
অন্যান্য-তাল তেল
779
4
1511 10 00
অপৰিশোধিত পাম’লিন
802
5
1511 90 20
আবিডি পাম’লিন
805
6
1511 90 90
অন্যান্য-পাম’লিন
804
7
1507 10 00
অপৰিশোধিত ছ’য়া বীন তেল
909
8
7404 00 22
ভগা পিতল(সকলো পৰ্যায়ৰ)
3911
9
1207 91 00
আফিং বীজ
3623
তালিকা-2
ক্ৰমিক নং.
অধ্যায়/শিৰোণাম/উপশিৰোণাম/শুল্ক সামগ্ৰী
বস্তুৰ বিৱৰণ
শুল্ক মূল্য
(মাৰ্কিন ডলাৰ)
(1)
(2)
(3)
(4)
1.
71 বা 98
৫০-২০১৭, তাৰিখ ৩০-০৬-২০১৭ নং অধিসূচনাৰ ৩৬ নংত অন্তৰ্ভুক্ত যিকোনো ৰূপত থকা সোণ
607 প্ৰতি 10 গ্ৰাম
2.
71 বা 98
৫০-২০১৭, তাৰিখ ৩০-০৬-২০১৭ নং অধিসূচনাৰ ৩৫৭ নংত অন্তৰ্ভুক্ত যিকোনো ৰূপত থকা ৰূপ
768 প্ৰতি কিলোগ্ৰাম
3.
71
(i) ৭১০৬৯২ উপ শিৰোণামত অন্তৰ্ভুক্ত ৯৯.৯শতাংশতকৈ কম নোহোৱা পদক অথবা ৰূপৰ মুদ্ৰাৰ বাহিৰে যিকোনো ৰূপত থকা ৰূপ
(ii) ডাক, কোৰিয়াৰ অথবা বেগেজৰ জৰিয়তে আমদানীকৃত সামগ্ৰীৰ বাহিৰে ৭১০৬৯২ উপ শিৰোণামত অন্তৰ্ভুক্ত ৯৯.৯শতাংশতকৈ কম নোহোৱা পদক অথবা ৰূপৰ মুদ্ৰা।
768 প্ৰতি কিলোগ্ৰাম
4.
71
(i) তোলা পিতলৰ বাহিৰে প্ৰস্তুতকৰোতা অথবা পৰিশোধন কৰোতাৰ নাম, নম্বৰ আৰু মেট্ৰিক পদ্ধতিত লোৱা ওজনৰ মাপ খোদিত কৰা সোণ, পিতল
(ii) ডাক, কোৰিয়াৰ অথবা বেগেজৰে অহা এনে সামগ্ৰীৰ বাহিৰে ৯৯.৫শতাংশতকৈ কম নোহোৱা সোণৰ মুদ্ৰা আৰু সোণ বুলি নিশ্চিত হোৱা সামগ্ৰী।
607 প্ৰতি 10 গ্ৰাম
তালিকা-3
Sl. No.
অধ্যায়/শিৰোণাম/উপশিৰোণাম/শুল্ক সামগ্ৰী
বস্তুৰ বিৱৰণ
শুল্ক মূল্য
(মাৰ্কিন ডলাৰ-মেট্ৰিক টন)
(1)
(2)
(3)
(4)
1
080280
চুফাৰী
3720”
টোকা- মূল অধিসূচনাখন ২০০১চনৰ ৩ আগষ্ট তাৰিখে ভাৰতৰ ৰাজপত্ৰ, অসাধাৰণ, দ্বিতীয় খণ্ড, ধাৰা-৩, উপ ধাৰা-২ৰ এছ. অ’. ৭৪৮(ই)নং-ত ৩৬-২০০১নং জাৰি কৰা হৈছিল আৰু শেহতীয়া ভাবে ৯২-২০২০-সীমা শুল্ক(এন. টি.), ২৮ ছেপ্টেম্বৰ ২০২০ত সংশোধিত অধিসূচনাখন ভাৰতৰ ৰাজপত্ৰ, অসাধাৰণ, দ্বিতীয় খণ্ড, ধাৰা-৩, উপ ধাৰা-২ৰ এছ. অ’. ৩৩৫২(ই)নং-ত প্ৰকাশ কৰা হৈছে।

Ministry of Finance
Tariff Notification No. 93/2020-Customs (N.T.) in respect of Fixation of Tariff Value of Edible Oils, Brass Scrap, Poppy Seeds, Areca Nut, Gold and Silver
30 SEP 2020 4:35PM by PIB Delhi
In exercise of the powers conferred by sub-section (2) of section 14 of the Customs Act, 1962 (52 of 1962), the Central Board of Indirect Taxes & Customs, being satisfied that it is necessary and expedient so to do, hereby makes the following amendments in the notification of the Government of India in the Ministry of Finance (Department of Revenue), No. 36/2001-Customs (N.T.), dated the 3rd August, 2001, published in the Gazette of India, Extraordinary, Part-II, Section-3, Sub-section (ii), vide number S. O. 748 (E), dated the 3rd August, 2001, namely:-
In the said notification, for TABLE-1, TABLE-2, and TABLE-3 the following Tables shall be substituted, namely: -
“TABLE-1
Sl. No.
Chapter/ heading/ sub-heading/tariff item
Description of goods
Tariff value
(US $Per Metric Tonne)
(1)
(2)
(3)
(4)
1
1511 10 00
Crude Palm Oil
762
2
1511 90 10
RBD Palm Oil
795
3
1511 90 90
Others – Palm Oil
779
4
1511 10 00
Crude Palmolein
802
5
1511 90 20
RBD Palmolein
805
6
1511 90 90
Others – Palmolein
804
7
1507 10 00
Crude Soya bean Oil
909
8
7404 00 22
Brass Scrap (all grades)
3911
9
1207 91 00
Poppy seeds
3623
TABLE-2
Sl. No.
Chapter/ heading/ sub-heading/tariff item
Description of goods
Tariff value
(US $)
(1)
(2)
(3)
(4)
1.
71 or 98
Gold, in any form, in respect of which the benefit of entries at serial number 356 of the Notification No. 50/2017-Customs dated 30.06.2017 is availed
607 per 10 grams
2.
71 or 98
Silver, in any form, in respect of which the benefit of entries at serial number 357 of the Notification No. 50/2017-Customs dated 30.06.2017 is availed
768 per kilogram
3.
71
(i) Silver, in any form, other than medallions and silver coins having silver content not below 99.9% or semi-manufactured forms of silver falling under sub-heading 7106 92;
(ii) Medallions and silver coins having silver
content not below 99.9% or semi-manufactured forms of silver falling under sub-heading 7106 92, other than imports of such goods through post, courier or baggage.
Explanation. - For the purposes of this entry, silver in any form shall not include foreign
currency coins, jewellery made of silver or
articles made of silver.
768 per kilogram
4.
71
(i) Gold bars, other than tola bars, bearing manufacturer’s or refiner’s engraved serial number and weight expressed in metric units;
(ii) Gold coins having gold content not below 99.5% and gold findings, other than imports of such goods through post, courier or baggage.
Explanation. - For the purposes of this entry, “gold findings” means a small component such as hook, clasp, clamp, pin, catch, screw back used to hold the whole or a part of a piece of Jewellery in place.
607 per 10 grams
TABLE-3
Sl. No.
Chapter/ heading/ sub-heading/tariff item
Description of goods
Tariff value
(US $ Per Metric Tonne)
(1)
(2)
(3)
(4)
1
080280
Areca nuts
3720”
Note: - The principal notification was published in the Gazette of India, Extraordinary, Part-II, Section-3, Sub-section (ii), vide Notification No. 36/2001–Customs (N.T.), dated the 3rd August, 2001, vide number S. O. 748 (E), dated the 3rd August, 2001 and was last amended vide Notification No. 92/2020-Customs (N.T.), dated the 28th September, 2020, e-published in the Gazette of India, Extraordinary, Part-II, Section-3, Sub-section (ii), vide number S.O. 3352 (E), dated 28th September, 2020.