কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
এক্সপোর্ত ক্রেদিত হেনগৎহন্নবা থৌরাংশিং
21 SEP 2020 5:03PM by PIB Imphal
দিরেক্তোরেত জেনেরেল ওফ কম্মর্সিএল ইন্তলিজেন্স এন্দ স্তেতিস্তিক্স (দি.জি.সি.আই.এস.)তা ফংবা দেতাগী মতুং ইন্না, মপান্দো পোৎ থাদোকপগী ফীভম অসি ২০১৮-১৯দা লৈখিবা বিলিয়ন $৩৩০.০৮দগী ২০১৯-২০দা বিলিয়ন $৩‍১৩.৩৬ ওইখি‍। ২০১৮-১৯ অমসুং ২০১৯-২০দা স্তেতশিংনা মপান্দো থাদোকখিবশিংগী স্তেতমেন্ত অমা হাপ্লি‍।
হন্দক্তা এক্সপোর্ত ক্রেদিত হেনগৎহন্নবা থৌরাং কয়ামরুম লৌখৎখ্রে, মদুদা মখাগীশিং অসি য়াওরি:
১. ০১-০৪-২০২০দা আর.বি.আই.না ৩১-০৭-২০২০দা নৎত্রগা মসিফাওবগী মনুংদা তৌখিবা এক্সপোর্তশিংগী শেন্দোং খোমগৎপগী অমদি হঞ্জিল্লকপগী মতম থা ৯দগী থা ১৫ ফাওবা শাংদোকখি;
২. ২২-০৫-২০২০দা আর.বি.আই.না ভারত্তা পুশিল্লকপা নোর্মেল ইম্পোর্তশিংগী রিমিত্তেন্স (গরেন্তী ওফ পর্ফোর্মেন্সকীদমক শেন্ফম ফাজিলহৌবখক য়াওদনা) লোইশিনবগী মতম ৩১-০৭-২০২০ নৎত্রগা মসিগী মমাঙদা সিপমেন্ত তৌখিবা নুমিত্তগী থা ৬তগী থা ১২ ফাওবা শাংদোকখি;
৩. ২৩-০৫-২০২০দা আর.বি.আই.না বেঙ্কশিংনা সেংসন তৌবা প্রি-সিপমেন্ত অমসুং পোস্ত-সিপমেন্ত এক্সপোর্ত ক্রেদিত ৩১-০৭-২০২০ ফাওবদা শেন থাদোকখিবশিংগী ওইনা খ্বাইদগী য়ামবা অয়াবা পীবা য়াবা মতম হান্না লৈরমবা চহী অমদগী থা ১৫দা শাংদোকখি;
৪. আর.বি.আই.না মখোয়গী ২০-০৯-২০১৯দা থোকখিবা সর্কুলর অমদা পি.এস.এল.গী মখাদা এক্সপোর্ত ক্রেদিত মখল খায়দোকপগী সেংসন লিমিত বোরোৱর অমমমদা লুপা করোর ২৫দগী লুপা করোর ৪০দা হেনগৎখি‍।
দাইরেক্তর জেনেরেল ওফ ফোরেন ত্রেদনা মপান্দা পোৎ থাদোকপা য়োকখৎনবগীদমক, এক্সপোর্ত ইন্সেন্তিবশিংগা মরী লৈনব স্কিমশিং, এক্সপোর্তরশিংগীদমক দ্যুতী ফ্রী ইনপুৎ ফংহনবা, দ্যুতিজ অমসুং তেক্সশিং হন্দোকপা অমসুং পোৎ পুথোক পুশিন অমদি কৈথেলগী ঙাক্লৌ য়াওনা তোঙান তোঙানবা স্কিম কয়া পায়খৎলি‍।
তামিল নাদুগী চীফ সেক্রেতরীনা লুচিংদুনা তামিল নাদুগী ওইনা স্তেত এক্সপোর্ত প্রমোসন কম্মিতী (এস.পি.ই.সি.) শেম্লে‍। তামিল নাদুনা দিস্ত্রিক্ত এক্সপোর্ত প্রমোসন কম্মিতী (দি.ই.পি.সি) ৩৭ লিংখৎলে‍। করুর দিস্ত্রিক্ত য়াওনা স্তেত অদুগী দিস্ত্রিক ৩৭তা মপান্দা থাদোকপা য়াবা পোৎলমশিং খঙদোক্লে‍।
এনেক্সচর
(য়ু.এস.দি. মিলিয়নদা)
২০১৮-১৯ অমসুং ২০১৯-২০গী স্তেত-ৱাইজ এক্সপোর্তশিং
স্তেত/য়ু.তি.
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
হোংলকপা (চাদা)
অন্দমান অমসুং নিকোবর
৪.০১
১.৩০
-৬৭.৬
অন্ধ্র প্রদেশ
১৪০৮৫.৬৩
১৪৭৮৭.৭৫
৫.০
অরুনাচল প্রদেশ
২.৩১
১.৫৫
-৩২.৮
অসাম
৩৬৯.৯০
৪৩৬.৭২436.72
১৮.১
বিহার
১৬৪০.৯১
১৬৬১.১৩
১.২
চান্দিগর
৭১.৮৯
৭৬.৫৪
৬.৫
ছত্তিসগর
১২৪৪.১০
১২৭৮.৬৯
২.৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
২১৪৩.৩৮
২১৭৭.৪১
১.৬
দামন অমসুং দিউ
১০৫৩.৩৯
১১০৯.২২
৫.৩
দিল্লী
৯৪৬৪.৬০
১০৩৭০.১৫
৯.৬
গোৱা
২০৬৩.৬৪
২০০০.৪২
-৩.১
গুজরাত
৬৭৪১২.১৫
৬৩৪৪৮.৪০
-৫.৯
হরিয়ানা
১৩৮৩৩.২৫
১২০৫৬.১৪
-১২.৮
হিমাচল প্রদেশ
১৩২৩.৪৩
১৩৯২.৯১
৫.২
জম্মু অমসুং কাস্মির
১৯৬.৪৩
১৮৮.১৮
-৪.২
ঝার্খন্দ
১২৫২.৭৯
১১৬৮ও০১
-৬.৮
কর্নাতকা
১৭২৪১.২৯
১৬৬৩৯.৪৫
-৪.০
কেরলা
৯৮৩৪.২৫
১০১৪৬ও৮০
৩.২
লক্সদ্বীপ
০ও৪১
২.৫৬
৫২৪.৫
মধ্য প্রদেশ
৬৩৮২.৩৭
৫৩১৮.৩২
-১৬.৭
মহারাস্ত্র
৭২৮০৯.২৮
৬৪৯০৬ও০৮
-১০.৯
মনিপুর
২.৬৬
০.৯৩
-৬৪.৯
মেঘালয়া
৫৩.৮৬
৪৬.৯৯
-১২.৮
মিজোরাম
১.৪১
০.৫৮
-৫৯.১
নগালেন্দ
২.৭৮
৫.৭১
১০৫.০
ওরিসা
৬৩০৩.৩৬
৬৬৫৫.৬৯
৫.৬
পোন্দিচেরী
৩৯২.৭৯
৩৬৬.৩১
-৬.৭
পঞ্জাব
৬০৩৮.০৭
৫৬০৫.৯০
-৭.২
রাজস্থান
৭০৬১.৬১
৬৬৩৭.০৫
-৬.০
সিক্কিম
৭.৯৪
৯.৮৮
২৪.৪
তামিল নাদু
৩০৫২৫.৯১
৩০০১৪.৫৫
-১.৭
তেলঙ্গনা
৭১৬৮.২৬
৭৩৫৯.৩২
২.৭
ত্রিপুরা
১.৭২
১.৭৫
১.৬
উত্তর প্রদেশ
১৬২৮৯.১৭
১৬৯৮৯.২১
৪.৩
উত্তরাঞ্চল
২৩৫১.১৮
২২৭৯ও৭৮
-৩.০
ৱেস্ত বেঙ্গল
১০০৫৭.১৩
৯৪৯০.৮৪
-৫.৬
মফম অকক্নবা লেপথোক্ত্রিবা
২১২৯০.৮১
১৮৭২৮.৮২
-১২.০
ভারত অপুনবা
৩৩০০৭৮.০৯
৩১৩৩৬১.০৪
-৫.১
সোর্স: দি.জি.সি.আই.এস.
ৱাফম অসি কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী পিয়ুস গোয়লনা ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি‍।

Ministry of Commerce & Industry
Measures to Boost Export Credit
21 SEP 2020 5:03PM by PIB Delhi
As per the data available with the Directorate General of Commercial Intelligence and Statistics (DGCIS) exports in 2019-20 were $ 313.36bn as compared to $330.08bn in 2018-19. A statement showing the State-wise Exports during 2018-19 and 2019-20 is Annexed.
Several measures have been taken recently to boost export credit, which include the following:
1. On 01-04-2020, RBI extended the time period for realization and repatriation of export proceeds for exports made up to or on 31-07-2020 from 9 months to 15 months;
2. On 22-05-2020, RBI extended the time period for completion of remittances against normal imports into India (except in cases where amounts are withheld towards guarantee of performance) from 6 months to 12 months from the date of shipment for imports made on or before 31-07-2020;
3. On 23-05-2020, RBI increased the maximum permissible period of pre-shipment and post-shipment export credit sanctioned by banks from the existing one year to 15 months, for disbursements made up to 31-07-2020;
4. RBI vide its circular dated 20-09-2019, has enhanced the sanctioned limit for classification of export credit under PSL from Rs.25 crore to Rs.40 crore per borrower.
Directorate General of Foreign Trade is implementing various schemes for promotion of exports, which include schemes related to export incentives, access to duty free inputs for exporters, refund of duties and taxes, and transport and marketing support
A State Export Promotion Committee (SEPC) for Tamil Nadu has been constituted under the Chairpersonship of the Chief Secretary of Tamil Nadu. District Export Promotion Committees (DEPCs) have been set up in 37 districts in Tamil Nadu. Potential products for exports have been identified and notified for 37 districts in the State, including Karur District.
Annexure
(in USD Million)
State wise exports for the period 2018-19 and 2019-20
State/UT
2018-19
2019-20
% Change
ANDAMAN & NICOBAR
4.01
1.30
-67.6
ANDHRA PRADESH
14085.63
14787.75
5.0
ARUNACHAL PRADESH
2.31
1.55
-32.8
ASSAM
369.90
436.72
18.1
BIHAR
1640.91
1661.13
1.2
CHANDIGARH
71.89
76.54
6.5
CHATTISGARH
1244.10
1278.69
2.8
DADRA & NAGAR HAVELI
2143.38
2177.41
1.6
DAMAN & DIU
1053.39
1109.22
5.3
DELHI
9464.60
10370.15
9.6
GOA
2063.64
2000.42
-3.1
GUJARAT
67412.15
63448.40
-5.9
HARYANA
13833.25
12056.14
-12.8
HIMACHAL PRADESH
1323.43
1392.91
5.2
JAMMU & KASHMIR
196.43
188.18
-4.2
JHARKHAND
1252.79
1168.01
-6.8
KARNATAKA
17341.29
16639.45
-4.0
KERALA
9834.25
10146.80
3.2
LAKSHADWEEP
0.41
2.56
524.5
MADHYA PRADESH
6382.37
5318.32
-16.7
MAHARASHTRA
72809.28
64906.08
-10.9
MANIPUR
2.66
0.93
-64.9
MEGHALAYA
53.86
46.99
-12.8
MIZORAM
1.41
0.58
-59.1
NAGALAND
2.78
5.71
105.0
ODISHA
6303.36
6655.69
5.6
PONDICHERRY
392.79
366.31
-6.7
PUNJAB
6038.07
5605.90
-7.2
RAJASTHAN
7061.61
6637.05
-6.0
SIKKIM
7.94
9.88
24.4
TAMIL NADU
30525.91
30014.55
-1.7
TELANGANA
7168.26
7359.32
2.7
TRIPURA
1.72
1.75
1.6
UTTAR PRADESH
16289.17
16989.21
4.3
UTTARANCHAL
2351.18
2279.78
-3.0
WEST BENGAL
10057.13
9490.84
-5.6
UNSPECIFIED
21290.81
18728.82
-12.0
All India
330078.09
313361.04
-5.1
Source: DGCIS
This information was given by the Union Minister of Commerce and Industry, Shri Piyush Goyal, in a written reply in the LokSabha today.