Ministry of Education
HRD Minister and Sports Minister to launch tomorrow Fit India Talks of eminent sports persons with school children
Champion athletes will speak to the students and share their inspirational life stories in Fit India Talks
02 JUL 2020 9:43PM by PIB Delhi
The government of India’s flagship program Fit India is launching a series of interactive sessions with some of the top sportspersons of our country intended to inspire the school children. The sessions, titled Fit India Talks, premieres tomorrow July 3 in the presence of Union Minister of Human Resource Development Dr. RP Nishank, Union Minister of Youth Affairs and Sports, ShriKirenRijijualong withbadminton star PV Sindhu and Indian football team skipper Sunil Chhetri.
The Fit India Talks sessions are being organized in association with the Sports Authority of India and the Ministry of Human Resource Development (MHRD).
Union HRD Minister Shri Ramesh PokhriyalNishank said, “I requested KirenRijijuji to speak to our school children directly through a platform and not only did he completely oblige but also decided on bringing aboard the likes of PV Sindhu and Sunil Chhetri on board for our first session. All of us will be present on July 3. Please ask whatever you want and we willanswer you during the session at 5 pm.’
A host of leading sports celebrities will be sharing their experiences of childhood, stories on how they got inspired, their failures, struggles and their success. This will give the audience a very inspirational yet interesting account of their journeys – from common school students to world-class champions.
Sports MinisterShriKirenRijiju said that this is a series where the champion athletes will speak to the students and share their inspirational life stories. I invite all the school students, teachers and the parents to join in and interact with us directly.
There will be a total of six sessions which will go on till July 14. The likes of badminton star AshwiniPonnappa, Indian women’s hockey team skipper Rani Rampal, table tennis star ManikaBatra, shooter ApurviChandela and inspirational ParalympianDeepa Malik will join in at the sessions.
These will be streamed on Shri Ramesh PokhriyalNishank's social media pages, MHRD social media pages, Fit India Facebook & YouTube channel, SAI Facebook Page, MyGov YouTube channel, SportsTak YouTube channel as well as the DD Sports Television and YouTube channel.
Since April 15, Fit India has been doing exclusive content sessions for school students with leading fitness experts. These are capsules exclusively curated for school students.

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
ঐচ.আর.দি. মন্ত্রী অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রীনা হয়েং স্কুল অঙাংশিংগা লোয়ননা শক্নাইরবা শান্নরোইশিংগী ফিৎ ইন্দিয়া ৱারী ৱাতাই শানবা হৌদোক্কনি
চেম্পিয়ন এথেলেৎশিংনা মহৈরোইশিংগা ৱারী শানগনি অমদি ফিৎ ইন্দিয়া ৱারী ৱাতাই শানবদা মখোয়গী পুক্নিং থৌগৎনিঙাই ওইরবা পুন্সীগী ৱারীশিং শেয়র তৌগনি
02 JUL 2020 9:43PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী মরুওইবা থৌরম ফিৎ ইন্দিয়ানা ঐখোয়গী লৈবাক্কী মকোকথোংবা শান্নরোই খরগা লোয়ননা ৱারী ৱাতাই শানবগী পরিং অমা হৌদোক্লি, মসিগী পান্দমদি স্কুলগী মহৈরোইশিংবু পুক্নিং থৌগৎপনি। ফিৎ ইন্দিয়া ৱারী ৱাতাই শানবা হায়না মিংথোনবা পরিংশিং অসি হয়েং জুলাই ৩দা কেন্দ্রগী হ্যুমেন রিসোর্স দিবেলপমেন্ত মন্ত্রী দা. আর.পি. নিশঙ্ক, কেন্দ্রগী য়ুথ এফিয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রী শ্রী কিরেন রিজিজু, বেদমিনতন শান্নরোই পি.ভি. সিন্ধু অমদি ইন্দিয়ন ফুতবোল তিমগী স্কিপর সুনিল ছেত্রিনা শরুক য়াদুনা হৌদোক্কনি।
ফিৎ ইন্দিয়া ৱারী ৱাতাই শানবগী পরিং অসি স্পোর্তস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া অমসুং মিনিস্ত্রী ওফ হ্যুমেন রিসোর্স দিবেলপমেন্তগা খুৎশম্নরগা পোংথোকপনি।
কেন্দ্রগী হ্যুমেন রিসোর্স দিবেলপমেন্ত মন্ত্রী দা. আর.পি. নিশঙ্কনা হায়খি, “ঐহাক্না শ্রী কিরেন রিজিজুদা প্লেৎফোর্ম অমগী থোংদা ঐখোয়গী শ্কুল অঙাংশিংগা দাইরেক্ত ওইনা ৱারী শাননবা হায়জখি অমদি মহাক্না মদু মপুং ফানা পাংতোকপদা নত্তনা পি.ভি. সিন্ধু অমসুং সুনিল ছেত্রিগুম্বা শক্নাইরবা শান্নরোইশিংবু ঐখোয়গী অহানবা সেসনদা য়াওহন্নবা ৱারেপসু লৌবীরে। ঐখোয় পুম্নমক জুলাই ৩দা প্রজেন্ত ওইগনি। অদোম্না হংনিংবা খুদিংমক হংবীরকপা য়াগনি অমদি ঐখোয়না নুমিদাং ৱাইরম পুং ৫গী সেসনদা পাউখুম পীগনি।”
মকোকথোংবা স্পোর্তস সেলেব্রিতী কয়ানা মখোয়গী অঙাং ওইরিঙৈগী এক্সপরিয়েন্সশিং, মখোয়না ইন্সপায়র ওইখিবগী ৱারীশিং, মখোয়না মায়থিখিবশিং, মখোয়না মায়োক্নখিবশিং অমসুং মখোয়না মায় পাকলকখিবগী ৱারীশিং লীদুনা তাহনগনি।
মসিদা জুলাই ১৪ ফাওবা চত্থগদবা অপুনবা সেসন ৬ লৈগনি। সেসন অসিদা বেদমিনতন স্তার অশ্বিনি পোন্নাপ্পা, ভারতকী নুপী হোক্কী তিমগী স্কিপর রানি রম্পাল, তেবল তেনিস স্তার মানিকা বাত্রা, শুতর অপুর্বি চান্দেলা অমসুং ইন্সপাইরেস্নেল পারালিম্পিয়ান দীপা মালিকসু শরুক য়াগনি।
থৌরম অসি শ্রী রমেশ পোখ্রিয়াল নিশঙ্ককী সোসিয়েল মীদিয়া পেজশিং, এম.ঐচ.আর.দি.গী সোসিয়েল মীদিয়া পেজশিং, ফিৎ ইন্দিয়া ফেসবুক অমসুং য়ু ত্যুব চেনেল, এস.এ.আই.গী ফেসবুক পেজ, মাইগোব য়ু ত্যুব চেনেল, স্পোর্তস তোল্ক য়ু ত্যুব চেনেল লোয়ননা দি.দি. স্পোর্তস তেলিভিজন অমসুং য়ু ত্যুব চেনেলদা শন্দোক্কনি।
এপ্রিল ১৫দগী ফিৎ ইন্দিয়ানা স্কুল মহৈরোইশিংগীদমক মকোকথোংবা ফিৎনেস এক্সপার্তশিংগা লোয়ননা এক্সক্লুসিব কন্তেন্ত সেসনশিং পাংথোক্লি। মখোয়শিং অসি স্কুল মহৈরোইশিংগীদমক অখন্ননা পাংথোকপনি।