PIB Backgrounder
সরকারনা রিলিফ ফন্দ ওইনা লুপা ২০০০ প্রজা খুদিংদা পী হায়বা ৱাতসএপকী অরানবা পাউ
02 JUL 2020 5:11PM by PIB Imphal
ৱাতসএপকী গ্রুপশিংদা শন্দোরকপা অরানবা পাউ অমনা সরকারনা অয়াবা পীখিবগা লোয়ননা প্রজা খুদিংমক্তা রিলিফ ফন্দ ওইনা লুপা ২,০০০ লেম্না পীবা হৌখ্রে হায়না হায়রি। হায়রিবা শেনফম অদু খুদক্তা ফংনবা লিঙ্ক https://bit.ly/india-relief অসিদা ক্লিক অমুক্তং তৌবা মথৌ তাই হায়না মেসেজ অসিদসু হায়রি। লিঙ্ক অসিদা নম্বদা সর্ভে অমগী ৱাহং কয়া থোক্লকই, শেনফম অদু ফংনবা মসি মেনশিনবা মথৌ তারি হায়না মখা তানা হায়রি। লিঙ্ক অসি ওথেন্তিক ওইবা মান্নবা আশোকা য়াওবা লাই অমসু থোক্লকই।
ঐখোয়না খঙজিনগদবদি সরকারনা অসিগুম্বা রিলিফ ফন্দ অমত্তা অয়াবা পীখিবা নত্রগা হৌদোকখিবা লৈতে। মসি অরানবা অমসুং য়ুম্ফম য়াওদবা পাউনি। মথক্তা পনখ্রিবা অসিগী মওংদা সরকারনা শেনফম অমত্তা হাপখিবা লৈতে। আশোকাগী লাই শীজিন্নরিবা অসি মীয়ামবু নমথাক তৌনবনি। মীয়াম্না অসিগুম্বা অরানবা অমসুং ওথেন্তিক ওইদবা পাউ অসিদা থাজবিদনবা মীয়ামদা হায়জরি।
হন্দক মরক সোসিএল মীদিয়া অমসুং ৱাতসএপতা ওফিসিএল অমসুং অশেংবা ওথোরিতি লৈতবা অরানবা অমসুং য়ুম্ফম য়াওদবা পাউশিং শন্দোক্নবা প্লেৎফোর্ম অমা ওইরক্লি। অসিগুম্বা পাউ অসিনা তোকঙা অমসুং অরানবা পাউ শন্দোক্তুনা অকায়বা কয়া থোকহনবা য়াই। অসিগুম্বা প্লেৎফোর্মশিং শীজিন্নরিবা মীওইশিংনা অসিগুন্বা মেসেজশিং ফোর্ৱার্দ তৌরোইদবনি।

PIB Backgrounder
Fake news on WhatsApp claiming Government giving Rs.2000 to each citizen as Relief Fund
02 JUL 2020 5:11PM by PIB Imphal
A fake news has been circulating in WhatsApp groups where it is mentioned that the Government has finally approved and have started giving out free Rs. 2000 Relief Fund to each citizen. The message also mentions that to claim the said amount instantly one just needs to click the link: https://bit.ly/india-relief. It is further stated that on clicking the link, a survey questionnaire is posted which is supposed to be filled up to claim the amount. A picture of Lion Capital is also posted with the link to make it look authentic.
It is to be noted that Government has not approved or launched any such Relief Fund. It is completely baseless and misleading information. The Government is not crediting any amount in the above mentioned manner. The use of Lion Capital picture is to only deceive the public. People are requested to restrain from falling prey to any such news reports which are fake and unauthentic.
Off late social media and whattsapp has become a platform for circulating fake and misleading news which has no official and authenticated authority to back it. Such information can cause great damage in terms of rumour mongering and spread of wrong information. People using these platforms should exercise restrain in forwarding such messages.