ଯୋଗାଯୋଗ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପୋଷ୍ଟ ଅଫିସ ଜରିଆରେ କୋଭିଡ-19 ଲକଡାଉନ ସମୟରେ ମୌଳିକ ଡାକ ଏବଂ ଆର୍ଥିକ ସେବା ଯୋଗାଇ ଦିଆଯିବ
27 MAR 2020 11:57AM by PIB Bhubaneswar
କୋଭିଡ-19 ସଂକ୍ରମଣକୁ ପ୍ରତିହତ କରିବା ଲାଗି ଲକଡାଉନ ସମୟରେ ପୋଷ୍ଟ ଅଫିସଗୁଡ଼ିକ ଜରିଆରେ ମୌଳିକ ଡାକ ଏବଂ ଆର୍ଥିକ ସେବା ଯୋଗାଇ ଦିଆଯିବ । ଡାକ ନେଟୱର୍କ ଜରିଆରେ ଜରୁରି ସାମଗ୍ରୀ ଯୋଗାଣ ଉପରେ ପ୍ରାଥମିକତା ଦିଆଯାଉଛି । ପୋଷ୍ଟ ଅଫିସ ସେଭିଂସ ବ୍ୟାଙ୍କ ଏବଂ ଇଣ୍ଡିଆ ପୋଷ୍ଟ ପେମେଂଟ୍ସ ବ୍ୟାଙ୍କ ଜରିଆରେ ଟଙ୍କା ଜମା ଏବଂ ଉଠାଣ ସୁବିଧା ମଧ୍ୟ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଉଛି । ଯେକୌଣସି ବ୍ୟାଙ୍କରେ ଥିବା ଆକାଉଂଟରୁ ଟଙ୍କା ଉଠାଇବା ଲାଗି ପୋଷ୍ଟ ଅଫିସଗୁଡ଼ିକରେ ଏଟିଏମ ସୁବିଧା ଏବଂ ଆଧାର ସଂଯୁକ୍ତ ପଇଠ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଉପଲବ୍ଧ କରାଯାଇଛି ।
ଡାକ ବିଭାଗ ଏହାର କର୍ମଚାରୀଙ୍କ ସୁରକ୍ଷାକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ଲାଗି ସମସ୍ତ ସତର୍କତା ପଦକ୍ଷେପକୁ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରିଛି । ଏଥିସହିତ ନାଗରିକମାନଙ୍କ ନିକଟରେ ପୋଷ୍ଟ ଅଫିସ ଶୃଙ୍ଖଳ ଚକ୍ର ଜରିଆରେ ଜରୁରି ସେବା ନିରାପଦ ଭାବେ ପହଁଚାଇବା ଲାଗି ପ୍ରଭାବୀ ପଦକ୍ଷେପ ଗ୍ରହଣ କରୁଛି ।

Ministry of Communications
Post Offices provide basic postal and financial services during COVID-19 lockdown
27 MAR 2020 5:45PM by PIB Delhi
During the lockdown to curtail the spread of COVlD-19, Post Offices are providing basic postal and financial services. Priority is being given to delivery of essential Items through the postal network. Facility of withdrawal and deposit under Post Office Savings Bank and India Post Payments Bank is also available. ATM facility and AEPS (Aadhar Enabled Payment System) are made available in Post Offices for withdrawal of cash from accounts standing in any bank.
Department of Posts is also ensuring that essential services are provided by implementing safety measures across its supply chain to protect its employees and effecting safe delivery of services to the citizens.