ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଏବଂ ୟୁରୋପୀୟ ଆୟୋଗ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ମହାମାନ୍ୟ ଉର୍ସୁଲା ଭନ ଡେର ଲେୟେନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଟେଲିଫୋନ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ
24 MAR 2020 3:21PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ୟୁରୋପୀୟ ଆୟୋଗ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ମହାମାନ୍ୟ ଉର୍ସୁଲା ଭନ ଡେର ଲେୟେନଙ୍କ ସହ ଟେଲିଫୋନ ଯୋଗେ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ କରିଛନ୍ତିଏବେ ବିଶ୍ୱରେ ଜାରି ରହିଥିବା କୋଭିଡ-19 (କରୋନା ଭୂତାଣୁ) ମହାମାରୀର ସ୍ଥିତି ନେଇ ଉଭୟ ନେତାଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଆଲୋଚନା ହୋଇଥିଲା ।
କୋଭିଡ୍‌-19 ଯୋଗୁ ୟୁରୋପୀୟ ୟୁନିଅନରେ ଜୀବନ ଯାଇଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିବିଶେଷଙ୍କ ପ୍ରତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନିଜର ସମବେଦନା ଜଣାଇଥିଲେ । ଏହି ମହାମାରୀର ମୁକାବିଲା କରିବା ପାଇଁ ସମସ୍ତ ରାଷ୍ଟ୍ର ମଧ୍ୟରେ ସମନ୍ୱୟ ଓ ସହଯୋଗିତାର ଆବଶ୍ୟକତା ଉପରେ ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ । ସେହଭଳି ଭାରତରେ କରୋନା ଭୂତାଣୁ ସଂକ୍ରମଣ ରୋକିବାକୁ ଭାରତ ପକ୍ଷରୁ ନିଆଯାଇଥିବା ପଦକ୍ଷେପ ସମ୍ପର୍କରେ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ୟୁରୋପୀୟ ୟୁନିଅନ କମିଶନ ଅଧ୍ୟକ୍ଷଙ୍କୁ ଅବଗତ କରାଇଥିଲେ ।
ମିସ ଭନ ଡେର ଲେୟେନ କହିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱାଧୀନ ସରକାର ଭାରତରେ ରୋଗର ଦ୍ରୁତ ସଂକ୍ରମଣ ରୋକିବା ପାଇଁ ବେଶ ଆଗୁଆ ପଦକ୍ଷେପ ନେଇଛି । ଏହାସହ ଏଭଳି ସ୍ଥିତିରେ ଭାରତରେ ଥିବା ୟୁରୋପୀୟ ୟୁନିଅନର ନାଗରିକଙ୍କୁ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଇଥିବା ସହାୟତାକୁ ସେ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ ।
ମିସ ଭନ ଡେର ଲେୟେନ ଜରୁରୀ ସାମଗ୍ରୀ ଓ ମେଡିସିନ ଯୋଗାଣରେ ନିରନ୍ତରତା ବଜାୟ ରଖିବା ସହ ରୋଗ ପ୍ରତିଷେଧକ ଟୀକାର ବିକାଶ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ସମନ୍ୱିତ ପ୍ରୟାସ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ।
ବର୍ତ୍ତମାନର ସ୍ଥିତିରେ ଜି-20 ଫ୍ରେମୱର୍କ ମଧ୍ୟରେ ସମ୍ଭାବ୍ୟ ସହଯୋଗିତା ଏବଂ ଆଗାମୀ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ସମ୍ପର୍କରେ ମଧ୍ୟ ଉଭୟ ନେତା ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ ।

Prime Minister's Office
Telephone Conversation between Prime Minister Shri Narendra Modi and H.E. Ursula Von Der Leyen, President of the European Commission
24 MAR 2020 9:20PM by PIB Delhi
Prime Minister today had a telephonic conversation with H.E. Ursula Von Der Leyen, President of the European Commission. The two leaders discussed the global situation in the context of ongoing COVID-19 pandemic.
The Prime Minister expressed his condolences on the loss of life in the European Union due to COVID-19. He emphasized on the need for coordination and cooperation among all the countries to fight the pandemic. The Prime Minister also dwelt on the steps taken by India for containing the spread of Coronavirus infection.
Ms. Von Der Leyenmentioned that the Prime Minister’s leadership in taking early measures has been the key to preventing a rapid spread of the disease in India. She also expressed her appreciation for the assistance rendered to the European citizens in India in this situation.
Ms. Von Der Leyen emphasized the importance of maintaining a steady supply of essential items, including medicines and coordinated efforts for vaccine development.
The two leaders discussed possible cooperation within the G-20 framework, and the forthcoming video-conference in this context.