প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভ্লাডিভষ্টক ভ্ৰমণৰ সমান্তৰালভাৱে ৰাছিয়া আৰু ভাৰতৰ বিভিন্ন বিভাগৰ মাজত স্বাক্ষৰিত বাণিজ্যিক চুক্তিৰ তালিকা
05 SEP 2019 7:59PM by PIB Guwahati
. য়াকভলেভ ডিজাইন ব্যুৰ’ আৰু ভাৰতৰ আর্থ মুভাৰ্ছ লিমিটেডৰ মাজতদক্ষনামত প্ৰশিক্ষণমূলক বিমান নির্মাণ আৰু যন্ত্রাংশ সংযোজনৰ বাবে বুজাবুজি চুক্তি৷
. জাৰুবেজনেফ্ট আৰু ছানগ্ৰূপ এন্টাৰপ্রাইজেজ প্রাইভেট লিমিটেডৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি।
. ফাৰ ইষ্টার্ন মাইনিং কোম্পানী আৰু ষ্টেট ট্রেডিং কর্প’ৰেশন অৱ ইণ্ডিয়া লিমিটেডৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি।
. ফাৰ ইষ্টার্ন মাইনিং কোম্পানী আৰু ছান গোল্ড ইউৰেছিয়া সংস্থাৰ মাজত সহযোগিতামূলক চুক্তি।
. স্বায়ত্বশাসিত অলাভজনক সংস্থাএজেন্সি ফৰ ষ্ট্ৰেটেজিক ইনিচিয়েটিভছআৰু গ্ল’বেল এডুকেছন এণ্ড লিডাৰশ্বিপ ফাউণ্ডেছনৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি।
. ছোলকোভ ফাউণ্ডেছন আৰু গ্ল’বাল এডুকেছন এণ্ড লিডাৰশ্বিপ ফাউণ্ডেছনৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি।
. ৰাষ্ট্ৰী দক্ষতা বিকাশ নিগম আৰু মানৱ ৰচনা বিদ্যান্তৰীক্ষা প্রাইভেট লিমিটেড আৰু জেএছচি ৰববো সংস্থাৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি।
. সংস্কৃতি আদান-প্ৰদানৰ জৰিয়তে সম্পর্কক আৰু শক্তিশালী কৰিবলৈ ৰাছিয়াৰ গণমাধ্যম সংস্থা স্পুটনিক ইনফৰমেছন এজেন্সি আৰু জি-মিডিয়া কর্প’ৰেশন লিমিটেডৰ সংস্থা ৱাইআইঅ’এনৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি।
. ইনভেষ্ট ইণ্ডিয়া আৰু স্কোলকোভো ফাউণ্ডেছনৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি।
১০. আৰইউএছ এডুকেছন প্রাইভেট লিমিটেড, ফাৰ ইষ্ট ফেডাৰেল ইউনিভাৰ্চিটী আৰু ফাৰ ইষ্ট ইনভেষ্টমেণ্ট এণ্ড এক্সপ’র্ট এজেন্সিৰ মাজত সহযোগিতামূলক চুক্তি।
১১. ফাৰ ইষ্ট ইনভেষ্টমেণ্ট এণ্ড এক্সপ’র্ট এজেন্সি আৰু এছএএছ ফিন ইনভেষ্ট এলএলপি সংস্থাৰ মাজত সহযোগিতামূলক চুক্তি।
১২. স্বায়ত্ত্বশাসিত অলাভজনক সংস্থা ফাৰ ইষ্ট ইনভেষ্টমেণ্ট এণ্ড এক্সপ’র্ট এজেন্সি, কেজিকে সুদিমা এভাৰগ্রিন প্রাইভেট লিমিটেড আৰু জাবাইকালস্কাই কেৰাই চৰকাৰৰ মাজত বিনিয়োগ সম্পৰ্কীয় প্ৰকল্পসমূহ ৰূপায়ণত সহযোগিতামূলক চুক্তি।
১৩. ফাৰ ইষ্ট ফেডাৰেল ইউনিভাৰ্চিটী, নন্দ এণ্ড জিৎ খেমকা ফাউণ্ডেছন আৰু গ্ল’বেল এডুকেছন এণ্ড লিডাৰশ্বিপ ফাউণ্ডেছনৰ মাজত মহাত্মা গান্ধী চেন্টাৰ স্থাপন সম্পৰ্কীয় চুক্তি।
১৪. এলএলচি আৰআইটিই আৰু ষ্টাৰ অ’ভাৰছীজ লিমিটেডৰ মাজত সহযোগিতামূলক চুক্তি।
১৫. ৰাষ্ট্ৰীয় দক্ষতা বিকাশ নিগম, মেজিক বিলিয়ন আৰু এলএছ-ৰুশপেচিফিক কোম্পানী লিমিটেডৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি।
১৬. মাগাদান ৰিজিয়ন গর্ভনমেণ্ট আৰু এলএলচি ছান ইউৰেছিয়াৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি।
১৭. ৰাষ্ট্ৰীয় খনিজ উন্নয়ন নিগম আৰু ফাৰ ইষ্ট মাইনিং কোম্পানীৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি।
১৮. এনএলচি ইণ্ডিয়া লিমিটেড আৰু ফাৰ ইষ্ট মাইনিং কোম্পানীৰ মাজত সহযোগিতামূলক চুক্তি।
১৯. ফাৰ ইষ্ট মাইনিং কোম্পানী আৰু ষ্টীল অথৰিটি অৱ ইণ্ডিয়া লিমিটেডৰ মাজত সহযোগিতামূলক বুজাবুজি চুক্তি।
২০. ফাৰ ইষ্ট মাইনিং কোম্পানী আৰু এমএমটিচি লিমিটেডৰ মাজত সহযোগিতামূলক চুক্তি।
২১. ফাৰ ইষ্ট মাইনিং কোম্পানী আৰু খনিজ বিদেশ ইণ্ডিয়া লিমিটেডৰ মাজত সহযোগিতামূলক চুক্তি।
২২. ফাৰ ইষ্ট মাইনিং কোম্পানী আৰু ক’ল ইণ্ডিয়া লিমিটেডৰ মাজত সহযোগিতামূলক চুক্তি।
২৩. ৰাছিয়াত কৃষি-কাৰ্য আৰু শষ্য সুৰক্ষাৰ ক্ষেত্রত যুটীয়াভাবে বিনিয়োগৰ লক্ষ্যৰে ৰাছিয়ান ডাইৰেক্ট ইনভেষ্টমেণ্ট ফাণ্ড আৰু ইউপিএল লিমিটেডৰ মাজত সহযোগিতামূলক চুক্তি।
২৪. পাৰস্পৰিক বাণিজ্যিক সহযোগিতাৰ লক্ষ্যৰে জইণ্ট ষ্টক কোম্পানী ফাৰ ইষ্ট এণ্ড বাইকাল ৰিজিয়ন ডেভেলপমেণ্ট ফাণ্ড আৰু তামিলনাডু ইনফ্রাষ্ট্ৰাকচাৰ ফাণ্ড মেনেজমেন্টৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি।
২৫. এলপিজিৰ ক্ষেত্রত সহযোগিতাৰ লক্ষ্যৰে এইচ-এনার্জি গ্ল’বেল লিমিটেড আৰু জইণ্ট ষ্টক কোম্পানী নোভাটেকৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি।
২৬. ফাৰ ইষ্ট ফেডাৰেল ইউনিভাৰ্চিটী (ভ্লাদিভস্তক, ৰাছিয়া) আৰু পণ্ডিত দীনদয়াল পেট্রোলিয়াম ইউনিভাৰ্চিটী (গান্ধীনগৰ, গুজৰাট, ভাৰত) মাজত বুজাবুজি চুক্তি।
২৭. প্রাইম অৰস্কাই টেৰিটৰিত এলএলচি কেজিকে ডিভি সম্পৰ্কীয় বিনিয়োগ প্ৰকল্প ৰূপায়ণৰ চুক্তি।
২৮. ভলঝস্কি এব্রেছিভ ৱর্কাৰ্ছ আৰু মুৰুগাপ্পান গ্ৰুপৰ মাজত চুক্তি।
২৯. লিমিটেড লায়েবিলিটী কোম্পানীআৰআইটিইআৰু ৰোমান টেকন’লজীছ প্রাইভেট লিমিটেডৰ মাজত সহযোগিতামূলক চুক্তি।
৩০. নবীকৰণযোগ্য শক্তি প্ৰকল্পৰ সম্ভাৱনাৰ অনুসন্ধান কৰিবলৈ ষ্টেট ডেভেলপমেণ্ট কোম্পানী, জইণ্টষ্টক কোম্পানী জাৰুবেজনেফ্ট, হেভেল লিমিটেড লায়েবিলিটী কোম্পানী, ইণ্ডিয়ান অইল কর্প’ৰেশন লিমিটেড আৰু ছানগ্ৰূপ এণ্টাৰপ্রাইজেজ লিমিটেডৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি।
৩১. ভাৰতৰ এমিটী বিশ্ববিদ্যালয় তথা প্ৰতিষ্ঠান আৰু ৰাছিয়াত জাবাইকাল্সকি ক্রাইৰ বিনিয়োগ প্ৰসাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ মাজত আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বুজাবুজি চুক্তি৷
৩২. চৌকোটকা স্বায়ত্ত্বশাসিত অঞ্চল আৰু এমিটী বিশ্ববিদ্যালয়ৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি।
৩৩. এফইএফইউ টেকন’লজী এণ্টাৰপ্রিনিৰশ্বিপ ফাণ্ড আৰু এমিটী বিশ্ববিদ্যালয়ৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি।
৩৪. বিশেষ অর্থনৈতিক অঞ্চলত কাম-কাজ আৰম্ভ কৰাৰ লক্ষ্যৰে জেএছিচি ফাৰ ইষ্ট ডেভেলপমেণ্ট কর্প’ৰেশন আৰু লিমিটেড লায়েবিলিটী কোম্পানী ফাৰ ইষ্টার্ন নেচাৰেল ৰিছ’ৰ্ছ লিমিটেডৰ (টাটা পাৱাৰ কোম্পানী লিমিটেডৰ ১০০ শতাংশ অধীনস্থ) মাজত চুক্তি।
৩৫. বুৰিয়াটিয়া চৰকাৰ আৰু ষ্টাৰ অ’ভাৰ্ছিছ লিমিটেডৰ মাজত বুৰিয়াটিয়া চৰকাৰৰ অধীনস্থ এলেকাত প্ৰকল্প ৰূপায়ণৰ বাবে চুক্তি।

Prime Minister's Office
List of Commercial Documents signed by various Russian and Indian entities on the sidelines of the Prime Minister's visit to Vladivostok
05 SEP 2019 7:59PM by PIB Delhi
1. Memorandum of Understanding for the Manufacture and Assembly of Primary Trainer Aircraft, DAKSH between Yakovlev Design Bureau and Bharat Earth Movers Limited
2. Memorandum of Understanding between Zarubezhneft and Sungroup Enterprises Pvt. Ltd.
3. Memorandum of Understanding between Far Eastern Mining Company and the State Trading Corporation of India Ltd.
4. Cooperation Agreement between Far Eastern Mining Company and SUN Gold Eurasia
5. Memorandum of Understanding between Autonomous Non-Profit Organization ‘Agency for Strategic Initiatives’ and the Global Education and Leadership Foundation
6. Memorandum of Understanding between the Skolkovo Foundation and the Global Education and Leadership Foundation
7. Memorandum of Understanding between National Skill Development Corporation and Manav Rachna Vidyantariksha Pvt. Ltd. and JSC ROBBO
8. Letter of Intent ‘Communicating Culture. Consolidating Relationships’ between Federal State Unitary Enterprise ‘Rossiya Segodbya, International Information Agency, founder of the Russian Media Outlet "Sputnik Information Agency” and Zee Media Corporation Limited’s entity WION
9. Memorandum of Understanding between Invest India and Skolkovo Foundation
10. Cooperation Agreement and Collaboration between RUS Education Pvt. Ltd. and Far East Federal University, and Far East Investment and Export Agency
11. Cooperation Agreement between autonomous non-commercial organization Far East between Far East Investment and Export Agency and S A S Fininvest LLP
12. Cooperation Agreement on the implementation of investment project between autonomous non-commercial organization Far East Investment and Export Agency and KGK Sudima Evergreen Pte Limited and the Government of Zabaikalsky Krai
13. Agreement for the Establishment of the Mahatma Gandhi Centre among Far East Federal University and the Nand & Jeet Khemka Foundation and the Global Education & Leadership Foundation
14. Cooperation Agreement between LLC RITE and Star Overseas Ltd.
15. Memorandum of Understanding amongst National Skill Development Corporation and Magic Billion and LS-Ruspacific Co. Ltd.
16. Memorandum of Understanding between Magadan Region Government and LLC SUN Eurasia;
17. Memorandum of Understanding between National Mineral Development Corporation and Limited Liability Company Far East Mining Company
18. Cooperation Agreement between NLC India Ltd. and Far East Mining Company
19. Cooperation Memorandum of Understanding between Far East Mining Company and Steel Authority of India Limited-
20. Cooperation Agreement between Far East Mining Company and MMTC Ltd.
21. Cooperation Agreement between Limited Liability Company Far East Mining Company and Khanij Bidesh India Ltd.
22. Cooperation Agreement between Far East Mining Company and Coal India Limited
23. Cooperation Agreement between Russian Direct Investment Fund and UPL Limited on Joint investments in agriculture and crop protection market in Russian Federation
24. Memorandum of Understanding on mutual business collaboration (Financial Cooperation initiative for development of the Russian Far East and State of Tamil Nadu, India) between Joint Stick Company "The Far East and Baikal Region Development Fund” and Tamil Nadu Infrastructure Fund Management Corporation
25. Memorandum of Understanding between H-Energy Global Ltd and Joint Stock Company NOVATEK for cooperation in LNG sphere
26. Memorandum of Understanding between Far East Federal University (Vladivostok, Russian Federation) and Pandit Deendayal Petroleum University (Gandhinagar , Gujarat, Republic of India)
27. Agreement of Intent on the implementation of the investment project of LLC KGK DV in Primorsky Territory
28. Agreement between Volzhsky Abrasive Works and Murugappan Group
29. Cooperation Agreement between Limited Liability Company "RITE” and Rooman Technologies Pvt. Ltd.
30. Memorandum of Understanding to explore the possibilities of developing renewable energy projects between State Development Corporation VEB.RF, Joint Stock Company Zarubezhneft, Havel Limited Liability Company, Indian Oil Corporation Limited and Sungroup Enterprises Private Limited
31. International Memorandum of Understanding between Amity Universities & Institutions, India and Ministry of Investment Development of Zabaikalski Krai, Russia
32. Memorandum of Understanding between Government of Chukotka autonomous Region (Anadyr, Russian Federation) and Amity University (New Delhi, Republic of India)
33. Memorandum of Understanding between FEFU Technology Entrepreneurship Fund (Russky Technopark) and Amity University
34. Agreement on operating in an Advanced Special Economic Zone between JSC Far East Development Corporation and Limited Liability Company Far Eastern Natural Resources Limited (100% subsidiary of the Tata Power Co. Ltd.)
1. Agreement of Intent on implementation of project on the territory of the Republic of Buryatia between the Government of the Republic of Buryatia and Star Overseas Ltd.