প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ৰাজস্থানৰ বাৰ্মাৰত হ’বলগীয়া ৰাজস্থান শোধনাগাৰৰ উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত উপস্থিত থাকিব প্ৰধানমন্ত্ৰী
15 JAN 2018 11:19AM by PIB Guwahati
২০১৮ চনৰ ১৬ জানুৱাৰীত অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া ৰাজস্থান শোধনাগাৰৰ উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী উপস্থিত থাকিব। তেওঁ তাত এখন জনসভাতো ভাষণ দিব।
ৰাজস্থানত তেল আৰু গেছ যথেষ্ট পৰিমাণে আছে। ৰাজস্থান শোধনাগাৰ ৰাজ্যখনৰ প্ৰথমটো শোধনাগাৰ। ইয়াত ৯ এম এম টি পি এ শোধনাগাৰ তথা পেট্ৰ’কেমিকেল কম্প্লেক্স থাকিব। ইয়াৰ পেলনীয়া সামগ্ৰী উচ্চমানৰ বি এছ-৪ এমিশ্যনৰ মান অনুসৰি নিৰ্গমণ কৰা হ’ব। এই প্ৰকল্পৰ আনুমানিক খৰচ হ’ব ৪৩,০০০ কোটিতকৈও অধিক। এইচ পি চি এল আৰু ৰাজস্থান চৰকাৰৰ যুটীয়া উদ্যোগত এই প্ৰকল্প গঢ়ি উঠিছে।
ৰাজস্থানৰ ৰাজ্যপাল, মূখ্যমন্ত্ৰী আৰু কেইবাজনো কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী অনুষ্ঠানত উপস্থিত থাকিব বুলি আশা কৰা হৈছে।

Prime Minister's Office
PM to attend commencement of work function for Rajasthan Refinery in Barmer, Rajasthan
15 JAN 2018 11:19AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, will attend a function to mark the commencement of work for the Rajasthan Refinery at Pachpadra, in Barmer district in Rajasthan on 16th January, 2018. He will also address a public meeting.
Rajasthan has significant reserves of oil and gas. The Rajasthan Refinery will be the State’s first. It is envisaged as a 9 MMTPA Refinery cum Petrochemical Complex. The product output from the refinery will conform to the advanced BS-VI emission norms. The estimated cost of the project is over Rs. 43,000 crore. The project is a Joint Venture of HPCL and Government of Rajasthan.
The Governor and Chief Minister of Rajasthan, and several Union Ministers are expected to attend the event.