প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বাদ্ৰাডৰ অত্যাধূনিক শাক-পাচলি বিক্ৰী কেন্দ্ৰ পৰিদৰ্শন প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদী, ইজৰাইলী প্ৰধানমন্ত্ৰী নেতান্যাহুৰ
17 JAN 2018 6:16PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী আৰু ইজৰাইলৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী নেতান্যাহুৱে আজি গুজৰাটৰ সবৰকান্তা জিলাৰ বাদ্ৰাডৰ এটা অত্যাধূনিক শাক-পাচলি বিক্ৰী কেন্দ্ৰ পৰিদৰ্শন কৰে।
তেওঁলোকক সেই কেন্দ্ৰটোৰ বিভিন্ন সফলতাৰ সন্দৰ্ভত চমুকৈ অৱগত কৰা হয়। তেওঁলোকে লগতে ভিডিঅ কনফাৰেন্সযোগে কচ্চ জিলাৰ কুকামাত খেজুৰৰ অত্যাধূনিক বিক্ৰী কেন্দ্ৰ এটাও উদ্বোধন কৰে। তেওঁলোকে কচ্চ জিলাৰ একাংশ কৃষকৰ সৈতেও মত-বিনিময় কৰে।
এই উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে কয় যে কৃষিখণ্ডক মুল হিচাপে লৈ কেনেকৈ এখন দেশে পৰিৱৰ্তন সাধন কৰিব পাৰে, তাক ইজৰাইলে প্ৰমাণ কৰি দেখুৱাইছে। তেওঁ কয় যে কৃষিখণ্ডত প্ৰযুক্তিৰ ব্যৱহাৰ কৰাটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। তেওঁ ২০২২ চনৰ ভিতৰত ভাৰতৰ কৃষকসকলৰ উপাৰ্জন দুগুন কৰা ক্ষেত্ৰত কেনেকৈ কাম কৰি আছে, সেই সন্দৰ্ভতো আলোকপাত কৰে। তেওঁ এই ক্ষেত্ৰত জলসিঞ্চন আৰু কৃষি কাৰ্যৰ অভিনৱ পদ্ধতিৰ প্ৰতি অধিক মনযোগ দিয়াটো গুৰুত্বপূৰ্ণ বুলি কয়।

Prime Minister's Office
PM Modi, Israeli PM Netanyahu visit Centre of Excellence for Vegetables at Vadrad
17 JAN 2018 6:16PM by PIB Delhi
Prime Minister Modi and Israeli Prime Minister Netanyahu today visited the Centre of Excellence for Vegetables in Vadrad in Sabarkantha District of Gujarat.
They were briefed on various achievements of the Centre. They also inaugurated through video link, the Centre of Excellence for date palms at Kukama in Kutch district. They interacted with farmers from Kutch district.
Speaking on the occasion, Prime Minister Modi said that Israel has shown the way on how to transform a nation with the agriculture sector at the core. He said it is important to use technology in the agriculture sector. He outlined how India is working towards doubling farmers' incomes by 2022. He said it is important to devote attention to irrigation and innovative methods of farming.