মন্ত্রীমন্দল
ভারত অমসুং ওষ্ট্রেলিয়াগী মরক্তা হেলথ অমসুং মেদিসিনগী লমদা মতেং পিন্ননবা এমওয়ু মন্ত্রীমন্দলনা য়াখ্রে
05 APR 2017 8:34PM by প্রধানমন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিং
বা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা ভারত অমসুং ওষ্ট্রেলিয়াগী মরক্তা হেলথ অমসুং মেদিসিনগী লমদা মতেং পিন্ননবা এমওয়ু অদু অয়াবা পিখ্রে ।
মতেং পিন্ননগদবা মরুওইবা হিরমশিংদা মখাগী অসি য়াওরি:
১. লৌনগনবা লৈনাশিং খুদম ওইনা মেলেরিয়া অমসুং তিবি অসিনচিংবা;
২. ৱাখল লাইনা অমসুং লৌনগন্দবা লৈনাশিং;
৩. এন্তি-মাইক্রোবেল রেজিসতেন্স অমসুং পব্লিক হেলথতা শরুক য়াবা;
৪. রেগুলেসন ওফ ফার্মাক্যুতিকেলস, ভেক্সিন্স অমসুং মেদিকেল খুৎলাইশিং;
৫. দিজিতেল হেলথ;
৬. হিদাক মনা থিংবা; অমসুং
৭. লৈবাক অনিগী মরক্তা মতেং পিন্ননবা ম্যুচুয়েল্লি দিসাইদ তৌখিবা অতোপ্পা হিরমশিং ।
এমওয়ু অসিনা ভারত অমসুং ওষ্ট্রেলিয়াগী মরক্তা হেলথ সেক্তর অমসুং নাকল অনিগী ওইবা মরী চেৎশনহন্বদা অপুন্বা খোংথাংগী মখাদা মতেং পিন্নবা য়াওগনি ।

Cabinet
Cabinet approves MoU between India and Australia on cooperation in the field of Health and Medicine
05 APR 2017 8:35PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Narendra Modi has approved the MoU between India and Australia on cooperation in the field of Health and Medicine.
The main areas of cooperation include the following:
1. Communicable diseases such as Malaria and TB;
2. Mental Health and Non-Communicable Diseases;
3. Anti-Microbial Resistance and responding to public health emergencies;
4. Regulation of Pharmaceuticals,vaccines and medical devices;
5. Digital Health;
6. Tobacco Control; and
7. Any other area of cooperation decided mutually between the two countries.
The MoU will involve cooperation through joint initiatives in the Health Sector and strengthen bilateral ties between India and Australia.