Ministry of Housing & Urban Affairs
IN-SITU SLUM REHABILITATION (ISSR) UNDER PMAY-U
01 AUG 2024 1:24PM by PIB Delhi
‘Land’ and ‘Colonisation’ are State subjects. Therefore, schemes related to housing for their citizens are implemented by States/Union Territories (UTs). However, Ministry of Housing and Urban Affairs (MoHUA) supplements the efforts of States/UTs by providing Central Assistance under Pradhan Mantri Awas Yojana – Urban (PMAY-U) since June 25, 2015 to provide pucca house in urban areas across the country. The scheme is implemented through four verticals i.e., Beneficiary Led Construction (BLC), Affordable Housing in Partnership (AHP), In-Situ Slum Redevelopment (ISSR) and Credit Linked Subsidy Scheme (CLSS).
Based on project proposals submitted by the State/UT Governments under PMAY-U, as on 22.07.2024, a total of 118.64 lakh houses have been sanctioned by the Ministry, out of which 114.33 lakh have been grounded, of which 85.04 lakh are completed and 81.67 lakh are occupied. The remaining houses are at different stages of construction. States/UTs are encouraged to improve occupancy of houses under AHP/ISSR verticals of PMAY-U by providing civic infrastructure and ensuring allotment to beneficiaries on priority. The construction period of projects under AHP/ISSR verticals is between 12-36 months from the date of approval. The Ministry conducts rigorous review on monthly basis with States/UTs to complete the remaining houses within the stipulated timeframe. However, the scheme has been extended till 31.12.2024, except CLSS vertical of the scheme, to complete all the houses sanctioned without changing the funding pattern and implementation methodology.
The State-wise details of houses sanctioned, grounded, completed and occupied along with Central Assistance approved and released under all verticals of PMAY-U along with ISSR, since its inception, including in the State of Tamil Nadu is at Annexure I.
Further, State-wise details of houses sanctioned, grounded, completed and occupied along with Central Assistance approved and released under ISSR vertical of PMAY-U, since its inception, including in the State of Tamil Nadu is at Annexure II.
This information was given by the Minister of State for Housing & Urban Affairs, Shri Tokhan Sahu, in a written reply in the Lok Sabha today.
Annexure I
State-wise details of houses sanctioned, grounded, completed and occupied along with Central Assistance approved and released under all verticals of PMAY-U, since its inception, including ISSR in the State of Tamil Nadu:
S. No.
Name of the
State/UT
Physical Progress of Houses (Nos.)
Financial Progress in respect of Central Assistance (₹ in crore)
Sanctioned
Grounded
Completed
Occupied
Approved
Released
1
States
Andhra Pradesh
21,37,028
19,90,937
9,73,837
8,75,913
32,568.27
23,800.26
2
Bihar
3,14,477
3,05,811
1,47,979
1,47,979
4,950.45
3,368.00
3
Chhattisgarh
3,02,663
2,89,128
2,38,894
2,16,655
4,810.98
4,088.81
4
Goa
3,146
3,146
3,145
3,145
74.76
75.04
5
Gujarat
10,05,204
9,83,778
9,18,185
8,74,699
21,064.34
19,805.76
6
Haryana
1,15,034
93,153
68,114
68,114
2,171.64
1,673.50
7
Himachal Pradesh
12,758
12,668
10,705
10,653
215.95
202.02
8
Jharkhand
2,29,156
2,13,534
1,42,810
1,39,893
3,603.31
2,987.87
9
Karnataka
6,38,121
5,73,160
3,69,449
2,97,655
10,614.43
7,168.29
10
Kerala
1,67,322
1,47,721
1,23,453
1,23,352
2,781.18
2,293.45
11
Madhya Pradesh
9,61,147
9,49,265
8,01,068
7,89,875
15,930.45
15,284.69
12
Maharashtra
13,64,923
11,16,949
8,55,339
7,86,399
25,548.21
19,323.37
13
Odisha
2,03,380
1,80,647
1,47,148
1,43,608
3,176.98
2,479.75
14
Punjab
1,32,235
1,16,264
83,894
83,842
2,342.54
1,825.79
15
Rajasthan
3,19,863
2,64,357
1,91,971
1,84,966
5,891.46
4,693.97
16
Tamil Nadu
6,80,347
6,63,430
5,70,294
5,16,225
11,185.30
10,135.67
17
Telangana
2,50,084
2,44,219
2,24,659
1,64,862
4,475.66
3,718.27
18
Uttar Pradesh
17,76,823
17,33,051
15,47,101
15,18,668
27,962.68
26,065.17
19
Uttarakhand
64,391
60,160
34,504
33,560
1,176.51
940.86
20
West Bengal
6,68,953
6,12,998
4,00,257
4,00,161
10,773.50
7,675.93
Sub-total (States)
1,13,47,055
1,05,54,376
78,52,806
73,80,224
1,91,318.59
1,57,606.50
21
North East States
Arunachal Pradesh
8,499
8,070
7,753
6,217
182.38
161.18
22
Assam
1,76,643
1,60,473
1,02,712
1,02,712
2,674.26
2,065.73
23
Manipur
56,037
48,657
14,699
14,699
841.39
471.91
24
Meghalaya
4,758
3,793
1,632
1,632
72.35
43.31
25
Mizoram
39,605
39,215
11,069
11,069
607.8
447.22
26
Nagaland
31,860
31,841
22,850
22,818
503.91
393.41
27
Sikkim
316
316
202
202
6.13
7.09
28
Tripura
92,854
84,751
74,049
74,049
1,494.35
1,273.47
Sub-total (N.E. States)
4,10,572
3,77,116
2,34,966
2,33,398
6,382.57
4,863.31
29
Union Territories
A&N Islands
376
376
47
47
5.84
2.93
30
Chandigarh
1,256
1,256
1,256
1,256
28.78
28.78
31
D&NH and D&D
9,947
9,947
9,230
7,992
214.4
200.27
32
Delhi
29,976
29,976
29,976
29,976
692.53
692.53
33
J&K
47,040
42,894
24,244
24,244
724.94
483.48
34
Ladakh
1,307
1,014
843
843
30.22
24.05
35
Lakshadweep
-
-
-
-
-
-
36
Puducherry
15,995
15,271
9,994
9,994
254.12
223.19
Sub-total (UTs)
1,05,897
1,00,734
75,590
74,352
1,950.84
1,655.23
Grand Total
118.64 Lakh
114.33 Lakh*
85.04
Lakh*
81.67 lakh*
2.00
Lakh Cr.
1.64 Lakh Cr.
* Includes grounded (4.01 lakh)/ completed (3.41 lakh)/ occupied (4.80 lakh) houses of JnNURM during mission period.
Annexure II
State-wise details of houses sanctioned, grounded, completed and occupied along with Central Assistance approved and released under ISSR vertical of PMAY-U, since its inception, including in the State of Tamil Nadu:
Sr. No.
Name of the State/ UT
Physical Progress of Houses (Nos)
Financial Progress in respect of Central Assistance (₹ in Cr.)
Sanctioned
Grounded
Completed
Occupied
Sanctioned
Released
1
States
Andhra Pradesh
1,617
1,617
212
82
41.26
32.87
2
Bihar
6,502
6,502
5,465
5,465
179.43
161.70
3
Chhattisgarh
300
300
300
300
6.09
13.54
4
Goa
-
-
-
-
-
-
5
Gujarat
61,794
54,194
34,965
30,701
725.80
373.05
6
Haryana
2,452
2,085
1,802
1,802
153.26
119.28
7
Himachal Pradesh
64
64
64
12
5.89
9.21
8
Jharkhand
2,986
2,986
2,846
2,762
73.78
73.40
9
Karnataka
22,203
22,203
20,980
19,443
611.04
540.35
10
Kerala
1,183
1,183
731
731
35.84
37.43
11
Madhya Pradesh
7,562
7,562
6,940
6,297
214.55
183.92
12
Maharashtra
1,44,820
85,660
52,538
11,225
1,448.20
-
13
Odisha
8,897
8,497
5,976
3,810
183.88
170.88
14
Punjab
1,025
-
-
-
10.25
7.88
15
Rajasthan
14,492
14,492
12,921
12,149
239.48
225.14
16
Tamil Nadu
4,763
4,763
4,763
4,763
132.14
123.70
17
Telangana
256
256
256
256
4.75
62.38
18
Uttar Pradesh
5,490
5,490
5,439
5,375
190.67
172.07
19
Uttarakhand
2,536
2,536
2,270
2,270
104.30
107.48
20
West Bengal
442
442
192
192
14.08
11.58
Sub- total (States):-
2,89,384
2,20,832
1,58,660
1,07,635
4,374.69
2,425.86
21
North East States
Arunachal Pradesh
1,536
1,536
1,536
-
77.39
77.39
22
Assam
108
64
-
-
1.08
-
23
Manipur
-
-
-
-
-
-
24
Meghalaya
-
-
-
-
-
-
25
Mizoram
142
142
142
142
9.49
9.30
26
Nagaland
1,054
1,054
702
670
41.68
41.67
27
Sikkim
-
-
-
-
-
-
28
Tripura
3,005
3,005
1,929
1,929
77.92
59.94
Sub- total (N.E.States) :-
5,845
5,801
4,309
2,741
207.56
188.30
29
Union Territories
A&N Island
-
-
-
-
-
-
30
Chandigarh
-
-
-
-
-
-
31
DNH & DD
-
-
-
-
-
-
32
Delhi
-
-
-
-
-
-
33
J&K
-
-
-
-
-
-
34
Ladakh
369
77
62
62
15.98
11.56
35
Lakshadweep
-
-
-
-
-
-
36
Puducherry
-
-
-
-
-
-
Sub- total (UT):-
369
77
62
62
15.98
11.56
Grand Total:-
2,95,598
2,26,710
1,63,031
1,10,438
4,598.23
2,625.72

হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
পি.এম.এ.ৱাই-য়ুগী মখাদা ইন-সিতু স্লম রিহেবিলিতেসন(আই এস এস আর)
01 AUG 2024 1:24PM by PIB Imphal
‘লম’ অমসুং মী তাবা মফমশিং শেমগৎপা’ অসি রাজ্যগী থবক্নি। মরম অদুনা, রাজ্যশিংগী মীয়ামগী য়ুম শাবগা মরী লৈনবা স্কিমশিং রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংনা পাংথোকই। অদুবু, লৈবাক শীনবা থুংনা সহরগী লমশিংদা পাক্কাগী য়ুমশিং শানবা জুন 25, 2015 দগী প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা-অর্বানগী মখাদা কেন্দ্রগী শেন্থং পীদুনা হাওসিং অমসুং অর্বান অমসুং এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিনা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তিশিংগী থবকশিং মতেং পাংলি। স্কিম অসি মাইকৈ মরি হায়বদি বেনিফিসিরি লেদ কন্সত্রক্সন(বি এল সি), এফোরদেবল হাওসিং ইন পার্তনরশিপ(এ ঐচ পি), ইন-সিতু স্লম রিদিবলপমেন্ত(আই এস এস আর) অমসুং ক্রেদিদ লিঙ্ক সবসিদি স্কিম(সি এল এস এস)গী খুৎথাংদা পায়খৎলি।
স্কিম অসিগী মখাদা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংনা পীখৎলকপা প্রোজেক প্রোপোসেলশিংদা য়ুম্ফম ওইদুনা, 22.07.2024 ফাওবদা মিনিস্ত্রিনা য়ুম লাখ 118.64 সেঙ্কসন তৌবগী মনুংদা য়ুম লাখ 114.33 শাবা হৌখ্রে অমসুং য়ুম লাখ 85.04 শাবা লোইখ্রে অমসুং য়ুম লাখ 81.67 লৈবা হৌখ্রে। লেমহৌরিবা য়ুমশিং শাবগী তোঙান-তোঙানবা তাঙ্ককশিংদা লৈরি। স্কিম অসিগী এ.ঐচ.পি/আই এস এস আরগী মখাদা য়ুম হোঙজিনবা হেনগৎহন্নবা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংগী পুক্নিং থৌগৎলি। এ.ঐচ.পি/আই এস এস আরগী মখাদা য়ুম শাবা লোইশিনবগী মতম অসি অয়াবা পীখিবা তারিখতগী পারগা থা 12-36 ওইগনি। লেমহৌরিবা য়ুমশিং অপীবা মতমগী মনুংদা শাবা লোইশিন্নবা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংনা থা-থাগী পীখৎলকপা রিপোর্ততা য়ুম্ফম ওইরগা অকনবা রিভিয়ু পাংথোক্লি। অদুবু, স্কিম অসি সি.এল.এস.এস নত্তনা 31.12.2024 ফাওবা শাংদোক্লে, মসিনা ফন্দ পীবগী ম ওংদা অহোংবা লৈতনা অমসুং মোথোদোলোজি শীজিন্নদুনা সেঙ্কসন তৌখ্রবা য়ূমশিং লোইশিনবা ঙমগনি।
তামিল নাদু রাজ্য য়াওনা, স্কিম অসি হেক থবক হৌরকপদগী, আই.এস.এস.আর য়াওনা স্কিম অসিগী ভর্তিকেলশিংগী মখাদ সেঙ্কসন তৌখ্রবা, শাবা হৌরবা, লোইশিল্লবা অমসুং লৈনবা হৌরবা রাজ্যশিংগী য়ুমশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং এন্নেক্সর-I পীরি।
মখা তানা, তামিল নাদু রাজ্য য়াওনা, স্কিম অসি হেক থবক হৌরকপদগী, কেন্দ্রগী মতেংগী অয়াবা পীখ্রবা অমসুং আই.এস.এস.আর য়াওনা স্কিম অসিগী ভর্তিকেলশিংগী মখাদা শেন থাদোকখ্রবা , সেঙ্কসন তৌখ্রবা, শাবা হৌরবা, লোইশিল্লবা অমসুং লৈনবা হৌরবা রাজ্যশিংগী য়ুমশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং এন্নেক্সর-II পীরি।
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা হাওসিং অমসুং অর্বান এফেয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী তোখান সাহুনা ফোঙদোকখিবনি।
এন্নেক্সর-I
তামিল নাদু রাজ্য য়াওনা, স্কিম অসি হেক থবক হৌরকপদগী, আই.এস.এস.আর য়াওনা স্কিম অসিগী ভর্তিকেলশিংগী মখাদা কেন্দ্রগী মতেংগী অয়াবা পীখ্রবা অমসুং শেন থাদোকখ্রবা লোয়ননা সেঙ্কসন তৌখ্রবা, শাবা হৌরবা, লোইশিল্লবা অমসুং লৈনবা হৌরবা রাজ্যশিংগী য়ুমশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং এন্নেক্সর-I পীরি।
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি
য়ুমশিংগী ফিবম(মশিং)
কেন্দ্রগী শেন্থং ফংবগী ফিবম(লুপা করোর)
সেঙ্কসন তৌখ্রবা
গ্রাউন্দেদ
লোইরবা
লৈনরবা
অয়াবা পীরবা
থাদোকখ্রবা
1
রাজ্যশিং
অন্ধ্র প্রদেস
21,37,028
19,90,937
9,73,837
8,75,913
32,568.27
23,800.26
2
বিহার
3,14,477
3,05,811
1,47,979
1,47,979
4,950.45
3,368.00
3
ছতিসগর
3,02,663
2,89,128
2,38,894
2,16,655
4,810.98
4,088.81
4
গৱা
3,146
3,146
3,145
3,145
74.76
75.04
5
গুজরাত
10,05,204
9,83,778
9,18,185
8,74,699
21,064.34
19,805.76
6
হরিয়ানা
1,15,034
93,153
68,114
68,114
2,171.64
1,673.50
7
হিমাচল প্রদেস
12,758
12,668
10,705
10,653
215.95
202.02
8
ঝারখন্দ
2,29,156
2,13,534
1,42,810
1,39,893
3,603.31
2,987.87
9
কর্নাতকা
6,38,121
5,73,160
3,69,449
2,97,655
10,614.43
7,168.29
10
কেরলা
1,67,322
1,47,721
1,23,453
1,23,352
2,781.18
2,293.45
11
মধ্য প্রদেস
9,61,147
9,49,265
8,01,068
7,89,875
15,930.45
15,284.69
12
মহারাস্ত্রা
13,64,923
11,16,949
8,55,339
7,86,399
25,548.21
19,323.37
13
ওরিসা
2,03,380
1,80,647
1,47,148
1,43,608
3,176.98
2,479.75
14
পঞ্জাব
1,32,235
1,16,264
83,894
83,842
2,342.54
1,825.79
15
রাজস্থান
3,19,863
2,64,357
1,91,971
1,84,966
5,891.46
4,693.97
16
তামিলনাদু
6,80,347
6,63,430
5,70,294
5,16,225
11,185.30
10,135.67
17
তেলঙ্গানা
2,50,084
2,44,219
2,24,659
1,64,862
4,475.66
3,718.27
18
উত্তর প্রদেস
17,76,823
17,33,051
15,47,101
15,18,668
27,962.68
26,065.17
19
উত্তরখন্দ
64,391
60,160
34,504
33,560
1,176.51
940.86
20
নোংচুপ বেঙ্গল
6,68,953
6,12,998
4,00,257
4,00,161
10,773.50
7,675.93
সব-তুতেল (রাজ্যশিং)
1,13,47,055
1,05,54,376
78,52,806
73,80,224
1,91,318.59
1,57,606.50
21
অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিং
অরুনাচল প্রদেস
8,499
8,070
7,753
6,217
182.38
161.18
22
অসাম
1,76,643
1,60,473
1,02,712
1,02,712
2,674.26
2,065.73
23
মনিপুর
56,037
48,657
14,699
14,699
841.39
471.91
24
মেঘালয়
4,758
3,793
1,632
1,632
72.35
43.31
25
মিজোরম
39,605
39,215
11,069
11,069
607.8
447.22
26
নাগালেন্দ
31,860
31,841
22,850
22,818
503.91
393.41
27
সিক্কিম
316
316
202
202
6.13
7.09
28
ত্রিপুরা
92,854
84,751
74,049
74,049
1,494.35
1,273.47
সব-তুতেল (অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিং)
4,10,572
3,77,116
2,34,966
2,33,398
6,382.57
4,863.31
29
য়ুনিয়ন তেরিতোরিশিং
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
376
376
47
47
5.84
2.93
30
চান্দিগর
1,256
1,256
1,256
1,256
28.78
28.78
31
দাদ্রা নাগর হাভেলি অমসুং দমন অমসুং দিয়ু
9,947
9,947
9,230
7,992
214.4
200.27
32
দিল্লি
29,976
29,976
29,976
29,976
692.53
692.53
33
জম্মু অমসুং কাস্মির
47,040
42,894
24,244
24,244
724.94
483.48
34
লাদাখ
1,307
1,014
843
843
30.22
24.05
35
লাক্ষদ্বিপ
-
-
-
-
-
-
36
পুদুচেরি
15,995
15,271
9,994
9,994
254.12
223.19
সব-তুতেল (য়ু.তিশিং)
1,05,897
1,00,734
75,590
74,352
1,950.84
1,655.23
অপুনবা
118.64 Lakh
114.33 Lakh*
85.04
Lakh*
81.67 lakh*
2.00
Lakh Cr.
1.64 Lakh Cr.
* মিসনগী মনুংদা জনরমগী শাবা হৌরবা য়ুম (লাখ 4.01), লোইরবা(লাখ 3.41), লৈনরবা (লাখ4.80) য়াওরি
এন্নেক্সর-II
তামিল নাদু রাজ্য য়াওনা, স্কিম অসি হেক থবক হৌরকপদগী, আই.এস.এস.আর য়াওনা স্কিম অসিগী ভর্তিকেলশিংগী মখাদা কেন্দ্রগী মতেংগী অয়াবা পীখ্রবা অমসুং শেন থাদোকখ্রবা লোয়ননা সেঙ্কসন তৌখ্রবা, শাবা হৌরবা, লোইশিল্লবা অমসুং লৈনবা হৌরবা রাজ্যশিংগী য়ুমশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং এন্নেক্সর-I পীরি।
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি
য়ুমশিংগী ফিবম(মশিং)
কেন্দ্রগী শেন্থং ফংবগী ফিবম(লুপা করোর)
সেঙ্কসন তৌখ্রবা
গ্রাউন্দেদ
লোইরবা
লৈনরবা
সেঙ্কসন তৌখ্রবা
থাদোকখ্রবা
1
States
অন্ধ্র প্রদেস
1,617
1,617
212
82
41.26
32.87
2
বিহার
6,502
6,502
5,465
5,465
179.43
161.70
3
ছতিসগর
300
300
300
300
6.09
13.54
4
গৱা
-
-
-
-
-
-
5
গুজরাত
61,794
54,194
34,965
30,701
725.80
373.05
6
হরিয়ানা
2,452
2,085
1,802
1,802
153.26
119.28
7
হিমাচল প্রদেস
64
64
64
12
5.89
9.21
8
ঝারখন্দ
2,986
2,986
2,846
2,762
73.78
73.40
9
কর্নাতকা
22,203
22,203
20,980
19,443
611.04
540.35
10
কেরলা
1,183
1,183
731
731
35.84
37.43
11
মধ্য প্রদেস
7,562
7,562
6,940
6,297
214.55
183.92
12
মহারাস্ত্রা
1,44,820
85,660
52,538
11,225
1,448.20
-
13
ওরিসা
8,897
8,497
5,976
3,810
183.88
170.88
14
পঞ্জাব
1,025
-
-
-
10.25
7.88
15
রাজস্থান
14,492
14,492
12,921
12,149
239.48
225.14
16
তামিলনাদু
4,763
4,763
4,763
4,763
132.14
123.70
17
তেলঙ্গানা
256
256
256
256
4.75
62.38
18
উত্তর প্রদেস
5,490
5,490
5,439
5,375
190.67
172.07
19
উত্তরখন্দ
2,536
2,536
2,270
2,270
104.30
107.48
20
নোংচুপ বেঙ্গল
442
442
192
192
14.08
11.58
সব-তুতেল (রাজ্যশিং)
2,89,384
2,20,832
1,58,660
1,07,635
4,374.69
2,425.86
21
অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিং
অরুনাচল প্রদেস
1,536
1,536
1,536
-
77.39
77.39
22
অসাম
108
64
-
-
1.08
-
23
মনিপুর
-
-
-
-
-
-
24
মেঘালয়
-
-
-
-
-
-
25
মিজোরম
142
142
142
142
9.49
9.30
26
নাগালেন্দ
1,054
1,054
702
670
41.68
41.67
27
সিক্কিম
-
-
-
-
-
-
28
ত্রিপুরা
3,005
3,005
1,929
1,929
77.92
59.94
সব-তুতেল (অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিং)
5,845
5,801
4,309
2,741
207.56
188.30
29
য়ু.তিশিং
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
-
-
-
-
-
-
30
চান্দিগর
-
-
-
-
-
-
31
দাদ্রা নাগর হাভেলি অমসুং দমন অমসুং দিয়ু
-
-
-
-
-
-
32
দিল্লি
-
-
-
-
-
-
33
জম্মু অমসুং কাস্মির
-
-
-
-
-
-
34
লাদাখ
369
77
62
62
15.98
11.56
35
লাক্ষদ্বিপ
-
-
-
-
-
-
36
পুদুচেরি
-
-
-
-
-
-
সব-তুতেল (য়ু.তিশিং)
369
77
62
62
15.98
11.56
অপুনবা
2,95,598
2,26,710
1,63,031
1,10,438
4,598.23
2,625.72