Prime Minister's Office
You are Modi of your village, PM tells Silme Marak of Ri Bhoi Meghalya
18 JAN 2024 3:47PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra today via video conferencing. Thousands of beneficiaries of Viksit Bharat Sankalp Yatra from across the country joined the event. The programme was also joined by Union Ministers, MPs, MLAs and local level representatives.
Life of Ms Silme Marak from Ri Bhoi, Meghalaya took a positive turn when she graduated from her small shop to a self help group. She is now helping local women to get organized into self help groups and has helped in the creation of more than 50 Self Help Groups. She is a beneficiary of PM Kisan Samman Nidhi, Bima and other schemes.
Ms Silme has recently purchased a scooty for her expanding work. She also runs a customer service point in her block and helps people to avail government schemes. Her group is active in food processing and bakery. The Prime MInister praised her for her confidence and clapped in her honour.
The Prime Minister noted her hands-on experience with the government schemes and excellent command over Hindi language “You are very fluent, perhaps even better than me”, the PM said. The Prime Minister praised her social service orientation and “dedication of people like you is the strength behind our resolution to take benefits of the government scheme to every citizen. Aap jaise logon se mera kaam bahut asan ho jata hai. Aap hi Gaon ki Modi ho - People like you make my job very easy. You are the Modi of your village”, The Prime Minister said.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
অদোম অদোমগী খুঙ্গংগী মোদীনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মেঘালয়গী রি বোইগী সিলমে মরাকতা ফোঙদোকখ্রে
18 JAN 2024 3:47PM by PIB Imphal
ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাগী বেনিফিসরিশিংগা ৱারি শানখ্রে। থৌরম অদুদা লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা বেনিফিসরিশিং শরুক য়াখি। থৌরম অদুদা য়ুনিয়ন মিনিস্তরশিং, এম.পিশিং, এম.এল.এশিং অমসুং লোকেল থাক্কী মীয়ামগী মীহুৎশিংশু শরুক য়াখি।
মহাক্কী অপীকপা দুকান অদু সেল্ফ হেল্প গ্রুপ অমা ওনখৎপদগী মেঘালয়গী রি বোইদগী সিলমে মরাক্কী পুন্সিদা অফবা অহোংবা অমা লাকখি। হৌজিক মহাক্না লৈকায়গী নুপীশিং সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিং শরুক য়াহনবদা মতেং পাংলি অমসুং সেল্ফ হেল্প গ্রুপ ৫০ হেন্না শেম্বদা মতেং পাংখি। মহাক পি.এম কিষান সম্মান নিধি, বিমা অমসুং অতোপ্পা স্কিমশিংগী বেনিফিসরি অমনি।
মহাক্কী থবক পাকথোক-চাউথোক্নবা হন্দক সিলমেনা স্কুতি অমা লৈরে। মহাক্না মহাক্কী ব্লোক্তা কস্তমর সর্বিস পোইন্ত অমসু থবক তৌখি অমসুং সরকারগী স্কিমশিং ফংহনবদা মতেং পাংখি। মহাক্কী গ্রুপ অসি চীঞ্জাক শেম-শাবা অমসুং বেকরিদা থৱায় য়াওনা শরুক য়ারি। মহাক্কী থাজবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা মহাক থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং মহাক ইকায়খুম্নবা উত্তুনা খুবাক খুখি।
সরকারগী স্কিমশিংগী মরমদা খঙবা অমসুং হিন্দী লোল ফজনা খঙবদা মহাক থাগৎপা ফোঙদোক্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অদোম লোল ফজনা খঙলে, ঐঙোন্দগী হেন্না খঙলে। মহাক্না মীয়ামগীদমক পাংথোক্লিবা থবকশিং থাগৎলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি সরকারগী স্কিমশিংগী কান্নবশিং মীওই খুদিংমক্তা য়ৌহন্নবা ঐখোয়গী ৱাশক অসিগী মতুংদা অদোমগুম্বা মীওইগী কৎথোকপা অসিনা থৌনা হাপ্লে। অদোমগুম্বা মীওইনা ঐগী থবক য়াম্না লাইহল্লে। অদোম অদোমগী খুঙ্গংগী মোদীনি।