Ministry of Science & Technology
Women Scientists Scheme
13 DEC 2023 7:08PM by PIB Delhi
The ‘Women Scientist Scheme’ is one of the flagship programmes of the Women in Science and Engineering-KIRAN (WISE-KIRAN) Scheme that provides opportunities to women scientists to pursue research careers in the field of Science & Technology (S&T), especially those who had a career break. Under this scheme, thirteen (13) unemployed women scientists have benefitted with the assistance of Rs.1.93 crore in the last five years.
Since the year 2018, approximately 1962 women scientists have benefitted under the Women Scientist Scheme. The State/UT-wise details of beneficiaries are mentioned below:
Sl. No.
States/UTs
No. of beneficiaries
1.
Andaman & Nicobar
1
2.
Andhra Pradesh
37
3.
Arunachal Pradesh
3
4.
Assam
35
5.
Bihar
13
6.
Chandigarh
36
7.
Chhattisgarh
13
8.
Delhi
214
9.
Goa
7
10.
Gujarat
49
11.
Haryana
48
12.
Himachal Pradesh
24
13.
Jammu & Kashmir
39
14.
Jharkhand
13
15.
Karnataka
136
16.
Kerala
126
17.
Madhya Pradesh
50
18.
Maharashtra
215
19.
Manipur
18
20.
Meghalaya
3
21.
Mizoram
4
22.
Nagaland
4
23.
Odisha
38
24.
Puducherry
9
25.
Punjab
58
26.
Rajasthan
49
27.
Sikkim
2
28.
Tamil Nadu
198
29.
Telangana
106
30.
Tripura
1
31.
Uttar Pradesh
209
32.
Uttarakhand
50
33.
West Bengal
154
TOTAL
1962
The budgetary allocation for the Women in Science and Engineering-KIRAN (WISE-KIRAN) Scheme for the Financial Year 2023-24 is Rs. 131.20 crore.
This information was given by the Union Minister of State (Independent Charge) Science & Technology; MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh in a written reply in the Lok Sabha today.

সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
ৱুমেন সাইন্তিস্ত স্কিম
13 DEC 2023 7:08PM by PIB Imphal
‘ৱুমেন সাইন্তিস্ত স্কিম’ অসি ৱুমেন ইন সাইন্স এন্দ ইঞ্জিনিয়ারিং-কিরন(ৱাইস-কিরন) স্কিমগী মরুওইবা থৌরম অমনি অমসুং মসিনা নুপী সাইন্তিস্তশিং সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজিগী লমদা থিজিন্নবা খুদোংচাবশিং পীরি। স্কিম অসিগী মখাদা, হৌখিবা চহি মঙাদা লুপা করোর ১.৯৩ পীদুনা থবক ফংদ্রিবা নুপী সাইন্তিস্ত ১৩ কান্নবা ফংখ্রে।
২০১৮দগী নুপী সাইন্তিস্ত স্কিমগী মখাদা নুপী সাইন্তিস্ত ১৯৬২ কান্নবা ফংখ্রে। রাজ্য/য়ু.তিদা লৈরিবা বেনিফিসরিশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি:
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি
বেনিফিসরি মশিং
1.
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
1
2.
অন্ধ্র প্রদেস
37
3.
অরুনাচল প্রদেস
3
4.
অসাম
35
5.
বিহার
13
6.
চান্দিগর
36
7.
ছতিসগর
13
8.
দিল্লি
214
9.
গৱা
7
10.
গুজরাত
49
11.
হরিয়ানা
48
12.
হিমাচল প্রদেস
24
13.
জম্মু অমসুং কাস্মির
39
14.
ঝারখন্দ
13
15.
কর্নাতকা
136
16.
কেরলা
126
17.
মধ্য প্রদেস
50
18.
মহারাস্ত্রা
215
19.
মনিপুর
18
20.
মেঘালয়
3
21.
মিজোরম
4
22.
নাগালেন্দ
4
23.
ওরিসা
38
24.
পুদুচেরি
9
25.
পঞ্জাব
58
26.
রাজস্থান
49
27.
সিক্কিম
2
28.
তামিল নাদু
198
29.
তেলঙ্গানা
106
30.
ত্রিপুরা
1
31.
উত্তর প্রদেস
209
32.
উত্তরখন্দ
50
33.
নোংচুপ বেঙ্গল
154
অপুনবা
1962
শেনবা চহি 2023-24 দা ৱুমেন ইন সাইন্স এন্দ ইঞ্জিনিয়ারিং-কিরন(ৱাইস-কিরন) স্কিমগী লুপা করোর ১৩১.২০ কাইথোক্লে।
ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা ৱাফম অসি সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজিগী রাজ্য মন্ত্রী(মনিংতম্বা); পি.এম.ও, পর্সোনেল, পব্লিক গ্রিভান্সেস, পেসন্স, এতোমিক ইনর্জি অমসুং স্পেসকী রাজ্য মন্ত্রী দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা ফোঙদোকখিবনি।