Ministry of Food Processing Industries
Assistance under component schemes of PMKSY
09 FEB 2021 6:42PM by PIB Delhi
A total of 3323 application were received for assistance under component schemes of Pradhan Mantri Kisan SAMPADA Yojana(PMKSY) of Ministry of Food Processing Industries. The component schemes of PMKSY include- (i) Mega Food Parks, (ii) Integrated Cold Chain and Value Addition Infrastructure, (iii) Infrastructure for Agro processing Clusters, (iv) Creation of Backward and Forward Linkages (v) Creation / Expansion of Food Processing & Preservation Capacities, (vi) Food Safety and Quality Assurance Infrastructure(FTL), (vii) Human Resources and Institutions- Research & Development and Skill Development and (viii) Operation Greens.
Officers of the level of Joint Secretary do coordination and monitoring of the projects assisted under each component scheme of PMKSY. The Ministry has also engaged professional agencies as Program Management Agencies for assistance in implementation of the schemes.
The State-wise applications pending under Pradhan Mantri Kisan SAMPADAYojana, as on 05.02.2021, is as follws:
State wise applications pending under PMKSY (as on 05.02.2021)
States
No of Applications pending
Andhra Pradesh
15
Arunachal Pradesh
9
Assam
11
Bihar
2
Chhattisgarh
2
Goa
0
Gujarat
14
Haryana
24
Himachal Pradesh
9
Jharkhand
2
Karnataka
21
Kerala
12
Madhya Pradesh
22
Maharashtra
65
Manipur
1
Meghalaya
0
Mizoram
3
Nagaland
0
Odisha
4
Punjab
7
Rajasthan
14
Sikkim
0
Tamil Nadu
25
Telangana
9
Tripura
1
Uttarakhand
4
Uttar Pradesh
13
West Bengal
1
Andaman and Nicobar
1
Chandigarh
1
Dadra and Nagar Haveli
0
Daman and Diu
0
Delhi
2
Jammu and Kashmir
3
Lakshadweep
0
Puducherry
0
Total
297
This information was given by the Minister of State for Food and Processing Industries, Shri Rameswar Teli in a written reply in the Lok Sabha today.

ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয়
পি.এম.কে.এস.ৱাই.গী কম্পোনেন্ত স্কীমশিংগী মখাদা তেংবাং
09 FEB 2021 6:42PM by PIB Imphal
ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয়গী প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্পদা য়োজনা (পি.এম.কে.এস.ৱাই.)গী স্কীমশিংগী কম্পোনেন্তগী মখাদা তেংবাংনবা পুন্না এপ্লিকেসন ৩৩২৩ লাকখি। পি.এম.কে.এস.ৱাই.গী কম্পোনেন্ত স্কীমশিংদা য়াওরিবা অদুদি- (i) মেগা ফুদ পার্কশিং, (ii) ইন্তিগ্রেতেদ কোল্দ চেন অমসুং ভেল্যু এদিসন ইনফ্রাস্ত্রকচর, (iii) এগ্রো প্রোসেসিং ক্লস্তরশিংগী ইনফ্রাস্ত্রকচর, (iv) বেকৱার্দ অমসুং ফোর্ৱার্দ লিঙ্কেজ শেম্বা (v) ফুদ প্রোসেসিং এন্দ প্রিজর্বেসন কেপাসিতীশিং শেম্বা/চাউথোকপা, (vi) ফুদ সেফতী অমসুং ক্বালিতী এস্যুরেন্স ইনফ্রাস্ত্রকচর (এফ.তি.এল.), (vii) হ্যুমেন রিসোর্সেস এন্দ ইন্সতিত্যুসনশিং –রিসর্চ এন্দ দিবেলপমেন্ত এন্দ স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং (viii) ওপরেসন গ্রীন্স।
পি.এম.কে.এস.ৱাইগী কম্পোনেন্ত স্কীম অমমমগী মখাদা জোইন্ত সেক্রেতরীগী থাক্তা লৈবা ওফিসরশিংনা প্রোজেক্তশিং অসি কো-ওর্দিনেৎ অমসুং মোনিতর তৌরি। স্কীমশিং অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌবদা মতেং পাংনবা প্রোগ্রাম মেনেজমেন্ত এজেন্সীশিংবু প্রোফেস্নেল এজেন্সীশিং ওইনা মন্ত্রীলয়না হাপখি।
প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্পদা য়োজনা (পি.এম.কে.এস.ৱাই.)গী মখাদা ০৫.০২.২০২১ ফাওবদা রাজ্য অমমমগী ওইনা পন্দুনা লৈরিবা এপ্লিকেসনশিং মখাদা পীরি:
পি.এম.কে.এস.ৱাই.গী মখাদা রাজ্য অমমমগী পন্দুনা লৈরিবা এপ্লিকেসনশিং (০৫.০২.২০২১ ফাওবদা)
রাজ্যশিং
পন্দুনা লৈরিবা এপ্লিকেসন মশিং
অন্ধ্র প্রদেশ
১৫
অরুনাচল প্রদেশ
৯
অসাম
১১
বিহার
২
ছত্তিসগর
২
গোৱা
০
গুজরাত
১৪
হরিয়ানা
২৪
হিমাচল প্রদেশ
৯
ঝার্খন্দ
২
কর্নাতকা
২১
কেরেলা
১২
মধ্য প্রদেশ
২২
মহারাস্ত্র
৬৫
মনিপুর
১
মেঘালয়
০
মিজোরাম
৩
নাগালেন্দ
০
ওরিশা
৪
পঞ্জাব
৭
রাজস্থান
১৪
সিক্কিম
০
তামিল নাদু
২৫
তেলঙ্গনা
৯
ত্রিপুরা
১
উত্তরাখন্দ
৪
উত্তর প্রদেশ
১৩
ৱেস্ত বেঙ্গল
১
অন্দমান অমসুং নিকোবর
১
চান্দিগর
১
দদ্রা অমসুং নাগর হবেলি
০
দামন অমসুং দিয়ু
০
দিল্লী
২
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৩
লক্ষদীপ
০
পুদুচেরী
০
অপুনবা
২৯৭
ই-পাউ অসি ফুদ এন্দ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী রামেস্বর তেলিনা ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখি।