Ministry of Earth Sciences
Cyclonic Storm ‘Burevi’ over southwest Bay of Bengal (Cyclone Alert for South Tamilnadu and South Kerala coasts: Yellow Message)
It is very likely to intensify further during next 12 hours
Heavy to very heavy rainfall at a few places with isolated Extremely heavy falls very likely over south Tamilnadu (Kanniyakumari, Tirunelveli, Thoothukudi, Tenkasi, Ramanathapuram and Sivagangai) on 2nd and 3rd December, 2020; over south Kerala (Thiruvananthapuram, Kollam, Pathanamthitta and Alappuzah) on 3rd December
IMD advises total suspension of fishing operation during 1st December to 4th December
The system is under continuous surveillance and the concerned state governments are being informed regularly
01 DEC 2020 9:19PM by PIB Delhi
According to the Cyclone Warning Division of the India Meteorological Department (IMD):
The Deep Depression over southwest Bay of Bengal moved west-northwestwards with a speed of 09 kmph during past six hours, intensified into Cyclonic Storm ‘Burevi’ and lay centered at 1730 hrs IST of today, the 01st December 2020 over southwest Bay of Bengal near Lat. 7.9° N and Long. 84.8°E, about 400 km east-southeast of Trincomalee (Sri Lanka) and 800 km east-southeast of Kanniyakumari (India).
It is very likely to intensify further during next 12 hours. It is very likely to move west-northwestwards and cross Sri Lanka coast between latitude 7.50N and 9.00N, close to Trincomalee during evening/night of 2nd December as a Cyclonic Storm with a wind speed of 75-85 kmph gusting to 95 kmph. It is very likely to move nearly westwards thereafter, emerge into Gulf of Mannar and adjoining Comorin area on 3rd December morning. It would then move nearly west-southwestwards and cross south Tamilnadu coast between Kanniyakumari and Pamban around early morning of 4th December.
Forecast track and intensity are given below:
Date/Time(IST)
Position
(Lat. 0N/ long. 0E)
Maximum sustained surface
wind speed (Kmph)
Category of cyclonic disturbance
01.12.20/1730
7.9/84.8
60-70 gusting to 75
Cyclonic Storm
01.12.20/2330
8.1/84.2
65-75 gusting to 85
Cyclonic Storm
02.12.20/0530
8.3/83.4
70-80 gusting to 90
Cyclonic Storm
02.12.20/1130
8.5/82.6
75-85 gusting to 95
Cyclonic Storm
02.12.20/1730
8.7/81.3
75-85 gusting to 95
Cyclonic Storm
03.12.20/0530
8.8/80.2
65-75 gusting to 85
Cyclonic Storm
03.12.20/1730
8.8/79.3
70-80 gusting to 90
Cyclonic Storm
04.12.20/0530
8.6/78.2
70-80 gusting to 90
Cyclonic Storm
04.12.20/1730
8.0/77.1
65-75 gusting to 85
Cyclonic Storm
Warnings:
(i) Rainfall
• Heavy to very heavy rainfall at a few places with isolated Extremely heavy falls very likely over south Tamilnadu (Kanniyakumari, Tirunelveli, Thoothukudi, Tenkasi, Ramanathapuram and Sivagangai) on 2nd and 3rd December, 2020; over south Kerala (Thiruvananthapuram, Kollam, Pathanamthitta and Alappuzah) on 3rd December and isolated heavy to very heavy rainfall likely over south Tamilnadu on 2nd & 4th December 2020 and south Kerala on 3rd & 4th December, 2020.
• Heavy to very heavy rainfall at isolated places very likely over north Tamilnadu, Puducherry, Mahe & Karaikal and north Kerala on 2nd & 3rd December, isolated heavy rainfall on 4th December and isolated heavy rainfall over coastal Tamilnadu on 1st December, 2020.
Sub-Divisions
01 Dec 2020*
02 Dec 2020*
03 Dec 2020*
04 Dec 2020*
South Tamilnadu
Rainfall at many places with heavy rainfall at isolated places
Rainfall at most places with heavy to very heavy rainfall at few places and extremely heavy fall at isolated places
Rainfall at most places with heavy to very heavy rainfall at few places and extremely heavy fall at isolated places
Rainfall at many places with heavy to very heavy rainfall at isolated places
North Tamilnadu, Puducherry & Karaikal
Rainfall at a few places with heavy rainfall at isolated places
Rainfall at many places with heavy to very heavy rainfall at isolated places
Rainfall at many places with heavy to very heavy rainfall at isolated places
Rainfall at many places with heavy fall at isolated places
South Kerala
Rainfall at many places with heavy rainfall at isolated places
Rainfall at most places with heavy to very heavy rainfall at isolated places
Rainfall at most places with heavy to very heavy rainfall at few places and extremely heavy fall at isolated places
Rainfall at many places with heavy to very heavy rainfall at isolated places
North Kerala & Mahe
Rainfall at many places with heavy rainfall at isolated places
Rainfall at many places with heavy to very heavy rainfall at isolated places
Rainfall at most places with heavy to very heavy rainfall at isolated places
Rainfall at a few places with heavy fall at isolated places
South Coastal Andhra Pradesh
Rainfall at isolated places
Rainfall at a few places with heavy rainfall at isolated places
Rainfall at a few places with heavy rainfall at isolated places
Rainfall at a few places
Lakshadweep
Rainfall at a few places
Rainfall at most places
Rainfall at most places with heavy to very falls at isolated places
Rainfall at most places with heavy to very falls at isolated places
•
• Heavy rainfall at isolated places very likely over south Coastal Andhra Pradesh on 2nd & 03rd December and over Lakshadweep on 03rd & 4th December, 2020.
(ii) Wind warning
• Squally wind speed reaching 60-70 kmph gusting to 80 kmph very likely over southwest and adjoining Southeast Bay of Bengal during next 12 hours.
• It would gradually increase and becoming 70-80 kmph gusting to 90 kmph over southwest Bay of Bengal, along & off Sri Lanka coast from morning to night of 2nd December and decrease thereafter.
• Squally wind speed reaching 45-55 kmph gusting to 65 kmph very likely over Comorin Area, Gulf of Mannar and along and off south Tamilnadu coast (Kanniyakumari, Tirunelveli, Thoothukudi and Ramanathapuram districts) and south Kerala coast (Thiruvananthapuram, Kollam, Pathanamthitta and Alappuzah districts) from 2nd December forenoon. It will gradually increase becoming 55-65 kmph gusting to 75 kmph from 2nd December evening and 70-80 kmph gusting to 90 kmph from evening of 3rd December for subsequent 12 hours and decrease therafter.
• Squally wind speed reaching 45-55 kmph gusting to 65 kmph very likely over Lakshadweep-Maldives area and adjoining southeast Arabian Sea from 3rd December morning for next 48 hours.
(iii) Sea condition
• Sea conditions is very rough to high over southwest and adjoining Southeast Bay of Bengal and along & off east Sri Lanka coast and the same will continue till night of 2nd December and gradually improve thereafter.
• It will be rough to very rough over Comorin Area, Gulf of Mannar & along & off south Tamilnadu-Kerala and west Sri Lanka coast on 2nd and very rough to high on 3rd and 4th December.
• Sea condition will be rough to very rough over Lakshadweep-Maldives area and adjoining southeast Arabian Sea during 3rd – 4th December.
(iv) Fishermen warning
• Total suspension of fishing operation during 1st December to 4th December over the areas as mentioned below.
• Fishermen are advised not to venture into southeast Bay of Bengal during 1st December, southwest Bay of Bengal and along & off east Sri Lanka coast from 1st to 3rd December; Comorin Area, Gulf of Mannar and south Tamilnadu-Kerala and west Sri Lanka coasts from 2nd to 4th December, over Lakshadweep-Maldives area & adjoining southeast Arabian Sea from 3rd to 4th December.
• Fishermen out at Sea are advised to return to the coast.
The system is under continuous surveillance and the concerned state governments are being informed regularly.
For details, Click here for graphics:
Kindly download MAUSAM APP for location specific forecast & warning, MEGHDOOT APP for Agromet advisory and DAMINI APP for Lightning Warning.

আর্থ সাইন্স মন্ত্রালয়
খা-নোংচুপ বে ওফ বেঙ্গলগী মথক্তা নোংলৈ নুংশিৎ ‘বুরেবী’ (খা তমিলনাদু অমসুং খা কেরলাগী সুমদ্র খোংবান্দা সাইক্লোনগীদমক চেকশিন-ৱাঃ য়েলো মেসেজ)
মথংগী পুং ২৪গী মনুংদা মখা তানা য়াম্না কল্লবা য়াই
দিসেম্বর ২ অমসুং ৩, ২০২০দা খা তমিলনাদু (কন্যাকুমারী, তিরুনেলবেলী, থুথুকুরী, তেনকাসী, রামনাথপুরম অমসুং শিবগঙ্গৈ)দা; দিসেম্বর ৩দা খা কেরলা (তিরুবন্তপুরম, কোল্লম, পথানামথিত্তা)দা মফম খরদা অকনবদগীনা য়াম্না কনবা নোং চুরবা য়াই
আই.এম.দি.না দিসেম্বর ১দগী দিসেম্বর ৪ ফাওবগী মনুংদা ঙা ফাবগী থবক থৌরমশিং মপুং ফানা লেপ্নবা খংহনখ্রে
সিস্তেম অসি মখা তানা য়েংশিল্লি অমদি মরী লৈনবা রাজ্য সরকারশিংদা চাং নাইনা খংহল্লি
01 DEC 2020 9:19PM by PIB Imphal
ইন্দিয়া মেতিওরোলোজিকেল দিপার্তমেন্ত (আই.এম.দি.)কী সাইক্লোন ৱার্নিং দিবিজনগী মতুং ইন্নাঃ
নোংচুপ-নোংপোক বে ওফ বেঙ্গলগী মথক্তা নোংলৈ নুংশিৎ (সাইক্লোন) ‘বুরেবী’ হৌখিবা পুং তরুকতা পুংদা কিলোমীতর ০৯গী খোংজেলদা নোংচুপ-অৱাং নোংচুপকী মায়কৈদা চংশিল্লি অমসুং ঙসি অয়ুক পুং ১৭৩০ তাবা মতমদা, দিসেম্বর ১, ২০২০দা খা-নোংচুপ বে ওফ বেঙ্গলগী লেতিচুদ ৭.৯º নোর্থ অমসুং লোঙ্গিচুদ ৮৪.৮º ইন্ততা মসি ত্রিংকোমালীগী নোংপোক-খা নোংপোক (শ্রীলঙ্কা)কী লমদমদগী চাউরাক্না কিলোমীতর ৪০০ অমসুং নোংপোক-খা নোংপোক্তা কিলোমীতর ৮০০ অমসুং কন্যাকুমারী (ভারত)তগী নোংপোক-অৱাং নোংপোক্তা মায়কৈদা শিৎলি।
মথংগী পুং ১২দা মসি হেন্না শাফু কল্লকপা য়াই। দিসেম্বর ২গী নুমিদাংৱাইরম/নুমিদাংদা মসি নোংচুপ-অৱাং নোংচুপকী মায়কৈদা অমসুং শ্রীলঙ্কাগী সমুদ্র খোংবান্দা অৱাং ত্রিংকোমালীগী মনাক্তা পুংদা কিলোমীতর ৭৫দগী ৮৫দগী পুংদা কিলোমীতর ৯৫গী খোংজেলদা সাইক্লোন ওইনা হুম্বগী ওইথোকপা লৈ। মসিগী মতুংদা নোংলৈ নুংশিৎকী নোংচুপ-অৱাং নোংচুপকী মায়কৈদা চৎখিবগী ওইথোকপা লৈ অমসুং দিসেম্বর ৩গী অয়ুক্তা মসি মন্নারগী গল্ফ অমসুং মনাক নকপা কোমোরিনগী লমদমদা হুম্লক্কনি। দিসেম্বর ৪দা সাইক্লোন ওইনা কন্যাকুমারী অমসুং পম্বনগী মরক্তা খা তমিলনাদুগী সমুদ্রা মপান লানখিগনি।
ফোরকাস্ত ত্রেক অমসুং মসিগী শাফু মখাদা পীরিঃ
তাং/মতম(আই.এস.তি.)
ফিভম (লেতিচুদ ০N/
লোঙ্গিচুদ ০E)
লৈমাইদা খ্বাইদগী ৱাংবা নুংশিৎকী খোংজেল (Kmph)
সাইক্লোন্না অপনবা পীবগী মখল
০১.১২.২০/১৭৩০
৭.৯/৮৪.৮
৬০-৭০ দগী ৭৫
সাইক্লোনিক স্তোর্ম
০১.১২.২০/২৩৩০
৮.১/৮৪.২
৬৫-৭৫ দগী৮৫
সাইক্লোনিক স্তোর্ম
০২.১২.২০/০৫৩০
৮.৩/৮৩.৪
৭০-৮০ দগী ৯০
সাইক্লোনিক স্তোর্ম
০২.১২.২০/১১৩০
৮.৫/৮২.৬
৭৫-৮৫ দগী ৯৫
সাইক্লোনিক স্তোর্ম
০২.১২.২০/১৭৩০
৮.৭/৮১.৩
৭৫-৮৫ দগী ৯৫
সাইক্লোনিক স্তোর্ম
০৩.১২.২০/০৫৩০
৮.৮/৮০.২
৬৫-৭৫ দগী ৮৫
সাইক্লোনিক স্তোর্ম
০৩.১২.২০/১৭৩০
৮.৮/৭৯.৩
৭০-৮০ দগী ৯০
সাইক্লোনিক স্তোর্ম
০৪.১২.২০/০৫৩০
৮.৬/৭৮.২
৭০-৮০ দগী ৯০
সাইক্লোনিক স্তোর্ম
০৪.১২.২০/১৭৩০
৮.০/৭৭.১
৬৫-৭৫ দগী ৮৫
সাইক্লোনিক স্তোর্ম
চেকশিন ৱাঃ
(i) নোংজু
- দিসেম্বর ২ অমসুং ৩, ২০২০দা খা তমিলনাদু (কন্যাকুমারী, তিরুনেলৱেলা, থুথুকুরী, তেনকাসী, রামনাথপুরম অমসুং শিবগঙ্গৈ)দা মফম খরদা অকনবদগীনা য়াম্না কন্না নোং চুবা অমসুং অতোপ্পা মফম খরদা নোং য়াম্না কন্না চুবগী ওইথোকপা লৈ; দিসেম্বর ০৩দা খা কেরলা (তিরুবনন্তপুরম, কোল্লম, পথানামথিত্তা অমসুং অলাপুজহা)দা মফম খরদা অকনবদগীনা য়াম্না কন্না নোং চুবা অমসুং খা তমিলনাদুদা দিসেম্বর ২ অমসুং ৪, ২০২০ অমসুং খা কেরলাদা দিসেম্বর ৩ অমসুং ৪দা মফম খরদা অকনবদগীনা য়াম্না কন্না নোং চুবগী ওইথোকপা লৈ।
- খা তমিলনাদু, পুদুচেরী, মাহে অমসুং করাইকল লোইননা অৱাং কেরলাদা দিসেম্বর ২ অমসুং ৩ লোইননা দিসেম্বর ৪দা মফম খরদসু অকনবদগীনা য়াম্না কন্না নোং চুবগী ওইথোকপা লৈ।
- আন্ধ্র প্রদেশকী খা থংবা সমুদ্র মপানগী মফম খরদা দিসেম্বর ২ অমসুং ৩ লোইননা লক্ষদ্বীপতা দিসেম্বর ৩ অমসুং ৪দা নোং কন্না চুবগী চিংনবা লৈ।
সব-দিবিজনশিং
দিসেম্বর ০১, ২০২০*
দিসেম্বর ০২, ২০২০*
দিসেম্বর ০৩, ২০২০*
দিসেম্বর ০৪, ২০২০*
খা তমিলনাদু
মফম খরদা অকনবদগীনা য়াম্না কন্না নোং চুবগা লোইননা তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা অঙকপা ফংনা নোং চুবা
মফম খরদা অকনবদগীনা য়াম্না কন্না নোং চুবগা লোইননা তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা অঙকপা ফংনা নোং চুবা
মফম খরদা অকনবদগীনা য়াম্না কন্না নোং চুবগা লোইননা তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা অঙকপা ফংনা নোং চুবা
মফম কয়া মরুমদা অকনবদগীনা য়াম্না কন্না নোং চুবা য়াই।
অৱাং তমিলনাদু, পুদুচেরী & কেরলা
মফম খরদা নোং চুবগা লোইননা তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা অঙকপা ফংনা নোং চুবা
মফম খরদা অকনবদগীনা য়াম্না কন্না নোং চুবগা লোইননা তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা অঙকপা ফংনা নোং চুবা
মফম অয়াম্বদা নোং কন্না চুবগা লোইননা মফম কয়াদা অকনবদগীনা য়াম্না কন্না নোং চুবা য়াই
মফম খরদা নোং চুবগা লোইননা মফম খরদা নোং কন্না চুরবা য়াই
খা কেরলা
মফম খরদা অকনবদগীনা য়াম্না কন্না নোং চুবগা লোইননা তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা অঙকপা ফংনা নোং চুবা
মফম খরদা নোং চুবগা লোইননা মফম খরদা নোং কন্না চুরবা য়াই
মফম অয়াম্বদা নোং চুবগা লোইননা মফম খরদা নোং য়াম্না কন্না চুবা অমসুং অতৈ মফম খরদা নোং য়াম্না কন্না চুরবা য়াই
মফম খরদা নোং কন্না চুবা অমসুং অতৈ মফম খরদা নোং য়াম্না কন্না চুরবা য়াই
অৱাং কেরলা & মাহে
মফম খরদা অকনবদগীনা য়াম্না কন্না নোং চুবগা লোইননা তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা অঙকপা ফংনা নোং চুবা
মফম খরদা নোং কন্না চুবা অমসুং অতৈ মফম খরদা নোং য়াম্না কন্না চুরবা য়াই
মফম খরদা নোং কন্না চুবা অমসুং অতৈ মফম খরদা নোং য়াম্না কন্না চুরবা য়াই
মফম খরদা নোং চুবা অমসুং অতৈ মফম খরদা নোং য়াম্না কন্না চুরবা য়াই
আন্ধ্র প্রদেশকী সুমদ্রা মপান
মফম খরদা নোং চুবা
মফম খরদা নোং চুবা অমসুং অতৈ তোঙান তোঙানবা মফম খরদা নোং য়াম্না কন্না চুরবা য়াই
মফম খরদা নোং কন্না চুবা অমসুং অতৈ মফম খরদা নোং য়াম্না কন্না চুরবা য়াই
মফম খরদা নোং চুরবা য়াই
লক্ষদ্বীপ
মফম খর খক্তদা নোং চুবা
মফম খরদা নোং চুরবা য়াই
মফম খরদা নোং চুরবা য়াই অমসুং অতৈ মফম খরদা নোং কন্না চুরবা য়াই
মফম খরদা নোং চুবগা লোইননা অতৈ মফম খরদা নোং কন্না চুরবা য়াই
(ii) নুংশিৎকী য়েকশিন-ৱা
- খা-নোংচুপ বে ওফ বেঙ্গলগী মথক্তা লোইননা মসিগী নাক-য়েত্তা অমসুং শ্রী লঙ্কাগী সমুদ্র মপানগী মনাক্তা নুংশিৎ পুংদা কিলোমীতর ৭০-৮০দগীনা কিলোমীতর ৯০গী খোংজেলদা কন্না শিৎলবা য়াই। মসিগী মতুংদা নুংথিলদগীনা পুং ১২ ফাওবা খোংজেল অসিদা হেনগৎলক্তুনা পুংদা কিলোমীতর ৮০-৯০দগীনা কিলোমীতর ১০০ ফাওবা ওইরবা য়াই। মসিগী মতুংদা মসিগী খোংজেল অসি তপ্না তপ্না হন্থরক্কনি।
- দিসেম্বর ৩গী অয়ুক্তগী মথংগী পুং ৪৮গী মতমদা লক্ষদ্বীপ-মালদীবকী লমদমদা অমসুং মনাক নকপা খা-নোংপোক অরাবিয়ন সীদা খোংজেল য়াংবা নুংশিৎকী খোংজেল পুংদা কিলোমীতর ৪৫-৫৫দগী কিলোমীতর ৬৫ ফাওবা শিৎপগী ওইথোকপা য়াই।
(iii) সমুদ্রগী ফিভম
- খা নোংচুপ বে ওফ বেঙ্গল অমসুং নোংপোক শ্রী লঙ্কাগী সমুদ্র খোংবান লোইননা মসিগী মনাক নকপা সমুদ্রগী ফিভম য়াম্না কনবদগীনা অৱাংবা ফিভম ফাওবা য়ৌরকপগী ওইথোকপা লৈ অমসুং মসিগুম্বা ফিভম অসি দিসেম্বর ৩গী নুমিদাংদগী হৌরগা অয়ুক ফাওবা চৎথখিগনি লোইননা মসিগী মতুংদা মসি তপ্না তপ্না ফগৎলক্কনি।
- দিসেম্বর ২দা কোমোরিনগী লমদম, মন্নারগী গল্ফকী অকোইবদা অমসুং খা তমিলনাদু-কেরলা অমসুং নোংচুপ শ্রী লঙ্কাগী সমুদ্র মপানগী অকোইবদা সমুদ্রগী ফিভম অকনবদগীনা হেন্না কনবা ফিভম ওইগনি অমসুং দিসেম্বর ৩ অমসুং ৪দা য়াম্না কনবদগীনা খ্বাইদগী ৱাংবা ফিভম ফাওবা য়ৌবগী ওইথোকপা য়াই।
- লক্ষদ্বীপ-মাল্দীবকী লমদমদা অমসুং মনাক নকপা খা-নোংপোক অরাবিয়ন সীদা দিসেম্বর ৩দগী ৫ ফাওবা সমুদ্রগী ফিভম অকনবদগীনা য়াম্না কনবা ওইগনি।
(iv) ঙা ফাবশিংগী চেকশিন-ৱা
- মখাগী লমদমশিং অসিদা দিসেম্বর ২দগী ৫ ফাওবগী মনুংদা ঙা ফাবগা মরী লৈনবা থবক-থৌরম পুম্নমক লেপ্নবা খঙহনখ্রে।
- ঙা ফাবশিংদা মখোয় দিসেম্বর ২দগী ৩ ফাওবা খা-নোংচুপ বে ওফ বেঙ্গলগা লোইননা নোংপোক শ্রী লঙ্কা মপান, দিসেম্বর ২দগী ৪ ফাওবা কোমোরিনগী লমদম, মন্নারগী গল্ফ অমসুং তমিলনাদু-কেরলা অমসুং শ্রী লঙ্কা মপান অমসুং দিসেম্বর ৩দগী ৫ ফাওবা লক্ষদ্বীপ-মাল্দীবকী লমদম অমসুং খা-নোংপোক অরাবিয়ন সীদা চৎতনবা খঙহনখ্রে।
মসিগী সিস্তেম অসি লেপ্তনা য়োংশিল্লি অমসুং মরী লৈনবা রাজ্য সরকারশিংদা চাং নাইনা খঙহল্লি।